Æble-kanel muffins
Muffins er ikke bare muffins. I denne variant fyldes den luftige dej med æblestykker og kanel, som er et fabelagtigt match samt revet marcipan, som giver en rund sødme. Lad duften af kanel brede sig ved kaffebordet, morgenbordet eller server dem til dessert med vaniljeis.
Ingredienser
til 24 stk- 350 g sukker
- 350 g margarine
- 350 g hvedemel
- 200 g marcipan (revet)
- 4 tsk bagepulver
- 2 spsk kanel
- 6 æg (store)
- 5 æbler
Bland sukker og margarine i en skål og pisk det sammen. Kom 2 æg i ad gangen, pisk videre og når alle æggene er kommet i, piskes der lidt mere, så massen bliver luftig. Bland mel og bagepulver, sigt det i dejen og rør rundt med en grydeske. Kom herefter det revne marcipan i dejen og rør.
Klargør æblerne ved at skrælle dem og skær dem i meget tynde skiver eller små tern. Vend æblestykkerne i kanelen. Kom lidt dej i alle muffinsformene, så lidt æblestykker og så dej igen. Slut af med lidt æblestykker.
De bages ved 180 grader i cirka 20 minutter. Tjek om de er bagte ved at stikke en tynd strikkepind ned i en. Hvis der ikke er dej på den, er de færdige.
De kan eventuelt serveres med vaniljeis.