Frisk pastasalat
En skøn pastasalat som går godt til grillet eller pandestegt kød. Blandt de dejlige ingredienser er cherrytomater, rødløg og forårsløg. Server evt. også med feta eller mozzarella ost.
Ingredienser
til 4 personer- 300 g pasta
- 100 g rucola eller andet salat
- 200 g cherrytomater
- 1 bdt forårsløg
- 1 rødløg
- 1⁄4 dl olivenolie
- saft fra 1⁄4 citron
- 1 fed hvidløg
- salt
- peber
Kog pastaen efter pakkens anvisninger og lad den afkøle. Salaten skylles og afdryppes. Cherrytomater halveres. Rødløget skæres i små tern og forårsløg i små strimler. Pasta, tomater og løg blandes med let hånd så det ikke bliver smattet.
Dernæst laves en dressing af olie, citronsaft, presset hvidløg, salt og peber, som hældes over salaten inden servering. Hvis du hellere vil have en cremet dressing med creme fraiche og mayonnaise, så kan du finde mine 3 favoritter her.