Oksefilet i ovn
Det kan være nervepirrende at stå med en steg, når der kommer gæster til middag, men det er faktisk ikke sværere end som så, da det i bund og grund bare handler om at have et velfungerende stegetermometer.
Opskriften her er på den medium stegte oksefilet, som er perfekt med lækkert kartoffeltilbehør, sauce og en sprød salat.
Ingredienser
til 4 personer- ca. 1 kg oksefilet
- evt. 2 fed hvidløg
- salt
- peber
- 1 spsk olie
- stegetermometer
Pres hvidløg og smør oksefileten ind i det. Drys med salt og peber og gnid det godt ind i kødet.
Varm olien på en pande og brun oksefileten på alle sider. Læg den i et ildfast fad og stik et stegetermometer ind i centrum af kødet. Steg ved 200 grader i ovnen til termometeret viser 56 grader (så bliver kødet medium stegt).
Tag kødet ud af ovnen og dæk det med sølvpapir. Lad det trække 10 minutter inden servering.