Paella med kylling og skaldyr
En fantastisk opskrift på den klassiske spanske ret paella med kylling, chorizopølse, rejer og blåmuslinger.
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 400 g risottoris
- 2 dl tør hvidvin
- 1 gul peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- 2 l hønsebouillon
- 1⁄2 g safran
- 1 tsk paprika
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 100 g chorizopølse
- 150 g rejer (færdigstegte)
- 400 g blåmuslinger
- persille (frisk)
Pil og hak løg og hvidløg. Kom olie i en dyb stegepande eller en gryde og tilsæt løget som steger med i nogle minutter før risottorisen og safran kommes i. Efter nogle minutter hældes vinen i lidt af gangen (risene skal tage væsken til sig inden der hældes nyt i). Samme procedure gentages for bouillonvandet. Det er vigtigt at risene trækker vandet til sig før der hældes nyt i. Det tager ca. 20-30 minutter før alt bouillonvandet er trukket ind i risene.
Skær kyllingen ud i mindre stykker og gør det samme med peberfrugterne efter de er vasket og renset. Chorizopølsen skæres i skiver. Steg kyllingen på en pande og tilsæt lidt efter lidt peberfrugt og pølse. Krydder med paprika, salt og peber. Kyllingen skal være gennemstegt og peberfrugten skal være blevet blød før det hele blandes med risen. Lad dette stå i 5 minutter før du kommer de pillede rejer og blåmuslingerne i.
Husk at vaske blåmuslingerne først inden de blandes med resten. Tjek at blåmuslingerne ikke allerede er døde ved at banke på skallen. Lukker de sig igen, er det tegn på at de stadig er levende. De døde muslinger sorteres fra.
Lad paellaen stå ved middel varme under låg i 10-15 minutter. Se efter om blåmuslingerne har åbnet sig, så er de nemlig klar og retten kan serveres. Strø persille over og server gerne med et godt glas spansk rødvin.