Jordbær-rabarberlagkage
Rabarber er en "forårsbebuder", da den titter frem første gang om foråret og anden gang sidst i august. Rabarber og jordbær er fantastiske sammen og ses særligt i marmelade, men også i denne skønne lagkage. Så skal du holde fødselsdag eller anden form for fest, skal du prøve denne lækre lagkage!
Ingredienser
- 3 lagkagebunde (evt. chokoladebunde)
- flormelis
Rabarbercreme
- 400 g rabarber
- 150 g sukker
- 3 dl piskefløde
Jordbærcreme
- 250 g frosne jordbær
- 60 g sukker
- 3 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Rens rabarberne, skær enderne af og skær dem i mindre stykker (ca. 2 cm).
Kom rabarber og de frosne jordbær i hver sin gryde med sukker og lad dem simre ved svag varme indtil de er møre.
Blend henholdvis rabarbergrøden og jordbærgrøden med en stavblender til puré.
Pisk fløden i hver sin skål eller kande til det er meget stift. Skålene/kanderne skal helst ikke være for brede (altså ikke have for stor diameter), da det gør det sværere at lave cremen tyk når frugtpuréen kommer i.
Rør forsigtigt henholdsvis jordbær- og rabarberpuréen i lidt ad gangen - i hver sin skål med flødeskum. Pas på cremen ikke bliver for tynd. Gem lidt af jordbærpuréen til glasur.
Læg en lagkagebund på et lagkagefad eller lignende og smør rabarbercremen ud over. Læg endnu en bund på og dernæst jordbærcremen og den sidste bund.
Rør flormelis og lidt jordbærpuré sammen i en skål, til en fin rødlig glasur. Smør glasuren på kagen og sæt den i køleskabet et par timer før servering.
Se også den her ekstra gode lagkage med rabarber