Krabbesalat med mango
Leder du efter en lækker krabbesalat, må du simpelthen prøve denne salat med mango! Fisk og frugt er udover at være sunde fødevarer, rig på de gode vitaminer og mineraler og er i kombination en dyd for ganen.
De flotte krabbeklør giver salaten et rustikt og æstetisk flot look, som både kan spises som forret eller hovedret.
Ingredienser
til 4 personer- 4 krabbekløer
- salt
- 1⁄2 fennikel
- 1 limefrugt
- 1 mango
Tilbehør
- syltede rødløg (se opskrift her)
Dressing
- 3 spsk sød chilisauce
- 3 spsk olie
Fjern krabbekløernes inderste led for at undgå amoniaklugt (spørg din fiskehandler). Kog krabbekløerne i let saltet vand i ca. 17 minutter.
Imens krabberne koger laves resten af krabbesalaten.
Skyl fennikelen og skær den i meget tynde skiver/strimler. Kom strimlerne i en skål og pres limesaft over.
Skræl mangoen og skær frugtkødet i tern. Undgå den hårde kerne inde i midten.
Hæld chilisaucen i en anden skål og rør olien i lidt af gangen, så chilisaucen kan nå at absorbere den.
Slå forsigtigt hul på de kogte og afkølede krabbeklør med en hammer eller andet brugbart værktøj, så krabbekødet kan skrabes ud.
Anret krabbekødet på en bund af fennikel og pynt med mangostykkerne og evt. syltede rødløgsstrimler. Hæld forsigtigt lidt dressing over.
Servér godt brød til.