Kinesisk salat
I denne salat er der mange af de ingredienser, vi forbinder med det kinesiske køkken - Kål, chili, ingefær og soja. Du får en salat, som med de sprøde skiver af kylling er fyldig og mættende. Med kombinationen af grøntsager og kød er den sund, samtidig er den nem at lave og har alligevel det helt rigtige krydrede og eksotiske touch. Salaten kan bruges som et let måltid i sig selv eller som tilbehør.
Ingredienser
til 2 personer- 3 spsk sojasauce
- 3 spsk sesamolie eller anden olie
- 1 rød chili
- 3 spsk ingefær
- 1 fed hvidløg
- 300 g kål (f.eks. spidskål, hvidkål eller kinakål)
- 2 gulerødder
- 2 forårsløg
- 300 g kyllingebryst
- cayennepeber eller alm. peber
- lidt olie til stegning
Bland soja og olie i en salatskål.
Flæk chilien på langs og skrab kernerne ud. Skær chilien i tynde strimler. Skræl ingefæren og skær den i tynde strimler. Hak hvidløget fint. Kom chili, ingefær og hvidløg i skålen og rør det sammen.
Snit kålen så fint som muligt. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Skyl forårsløgene og skær dem i tynde skriver. Kom kål, gulerødder og forårsløg i skålen og bland det hele godt sammen.
Drys kyllingen med peber og steg den i lidt olie på en pande. Skær den stegte kylling i skiver og vend skiverne i salaten.