Strandkålssalat
Strandkålen vokser på de danske stenstrande og indeholder en masse gode vitaminer og mineraler.
Salaten er virkelig god som tilbehør til din hovedret og kombinationen af det sure fra citronen, det friske fra æblerne og det søde fra akaciehonning og tranebær giver den perfekte "marinade" til kålen.
Ingredienser
til 4 personer- 200 g strandkål (eller hvidkål eller spidskål)
- 1 fennikel
- 4 citroner
- 1 æble
- 2 spsk akaciehonning
- 2 spsk rapsolie
- 4 spsk tørrede tranebær
- peber
Snit kål og fennikel meget fint, og kom det i en skål. Pres saften fra citronerne over og bland det godt rundt, så citronsaften fordeles. Dæk skålen med folie eller sølvpapir og sæt den på køl. Lad det trække i minimum 1 time. Syren i citronsaften mørner kålen.
Skær æblet i tern. Bland ternene i salaten. Tilsæt honning, olie og tranebær. Smag salaten til med peber inden servering.