Stegte kyllingelår med pastasalat
Kyllinglår bliver ekstra gode når de lige marineres eller vendes i rasp, her er kyllingelårene vendt i en god blanding af rasp, parmesantost og sesamfrø.
ylettedressing
- 4 dl ylette eller A38 (se her hvis du hellere vil have en dressing med creme fraiche og mayo)
- 4 spsk tomatketchup
- 1⁄2 tsk sød chilisauce
- 1⁄2 tsk sukker
- 3⁄4 tsk groft salt
- peber (friskkværnet)
- 1 dl karse (friskklippet)
kyllingelår
- 8 kyllingelår
- 1 æg
- 1 1⁄2 spsk sesamfrø
- 2 spsk rasp
- 3 spsk revet parmesanost
- 1⁄2 tsk edelsüss paprika
- 1⁄2 tsk groft salt
- peber (friskkværnet)
pastasalat
- 3 l vand
- 2 spsk groft salt
- 300 g pasta
pynt
- agurk
- cherrytomater
tilbehør
- groft brød
Lav dressingen ved at blande ylette, ketchup, chilisauce og sukker sammen i en skål. Smag til med lidt salt og peber inden karsen til sidst vendes i. Dressingen stilles i køleskabet i mindst en halv time.
Kyllingelårene skylles og tørres med køkkenrulle. Pisk ægget i en skål og bland de resterende ingredienser sammen i en anden skål. Tag et lår ad gangen og dyp først i æg og dernæst i raspblandingen. Placer i et smurt ovnfast fad.
Steg midt i ovnen i cirka 50 min ved 200°C (eller indtil de er gennemstegte).
Imens laves pastasalaten ved først at koge pastaen og dernæst skylle den kogte pasta i koldt vand. Lad det dryppe af og vend det så i ylettedressingen.
Server sammen med kyllingelårene. Pynt med lidt frisk cherrytomat og agurk.