Kyllingemousse - lækker kold forret med kylling
Cremet og lækker kyllingemousse, der er den helt perfekte forret, hvis du skal imponere dine gæster. Den kolde anretning får et dejligt smagsløft fra frisk purløg og estragon, og den smager vildt godt på en skive ristet brød.
Ingredienser
til 10 personerKogning af kyllingen
- 1200 g kyllingeoverlår
- hønsebouillon
- 4 laurbærblade
- peberkorn
Kyllingemoussen
- 3 skalotteløg (små)
- 60 g smør (blødt)
- 1 spsk estragon
- 2 dl fløde
- 1 1⁄2 spsk eddike
- 1 bdt purløg
- 1 1⁄2 dl creme fraiche 38%
- salt
- peber
Forslag til servering
- brød (ristet)
- ærteskud
- cornichoner
- purløg
- sprødt kyllingeskind (se tip her)
Start med at koge kyllingelårene
Kom kyllingeoverlårene op i en gryde, og dæk med hønsebouillon. Tilsæt laurbærblade og peberkorn, og bring det i kog. Kog kyllingeoverlårene i ca. 1 time, til kødet er mørt.
Lad kyllingen køle lidt af. Pil kødet af benene, og sæt det til side.
Lav kyllingemoussen
Pil skalotteløg, og hak dem fint. Smelt ca. en fjerdedel af smørret ved middel varme på en pande, og svits de hakkede løg heri, til de er klare.
Hak estragon, og tilsæt det til panden med fløde og eddike. Kom kyllingekødet på panden, og lad det simre i fem minutter ved middel varme.
Kom kød og fløde op i en blender, og blend det til en fin glat masse. Tilsæt resten af det bløde smør.
Hak purløg fint, og rør det i moussen sammen med creme fraiche. Smag til med salt og peber.
Sæt kyllingemoussen på køl i minimum 2-3 timer inden servering.
Forslag til servering
Servér gerne forretten med sprødt, ristet brød til - både rugbrød og hvidt brød passer godt til.
Derudover er det lækkert at anrette kyllingemoussen på en bund af friske ærteskud med finthakkede cornichoner og finthakket purløg på toppen. Brug f.eks. to spiseskeer til at lave fine portioner af moussen.
Se også:
Forret med kyllingesalat og bacon
Tip: Sprødt kyllingeskind
Skal forretten være ekstra lækker, kan du lave noget sprødt kyllingeskind og servere til. Se her, hvordan du laver det:
Pil forsigtigt skindet af kyllingeoverlårene inden kogning. Dup skindet tørt på begge sider med en køkkenrulle. Kom det på en bageplade med bagepapir, og sørg for, at det ligger helt fladt. Drys med salt. Kom et stykke bagepapir ovenpå og dernæst en bageplade mere, så det ligger i tryk.
Sæt pladerne i ovnen, og steg kyllingeskindet ved 220 grader i ca. 20 minutter. Hold godt øje med det undervejs, så det ikke brænder på.
Læg det sprøde kyllingeskind på et stykke køkkenrulle, og lad det køle af. Bræk det i mindre stykker, og drys det over kyllingemoussen inden servering.
Hvis du ikke har tid til at lave det sprøde kyllingeskind, kan du evt. bruge sprødstegt bacon, parmaskinke eller serranoskinke i stedet for, hvis du stadig gerne vil have et ekstra sprødt element med.
Kan forretten laves i forvejen?
Ja, kyllingemoussen er en perfekt forret, der kan laves i forvejen, da den skal servers kold. Det hele kan derfor sagtens laves en dag i forvejen, så forretten blot skal anrettes umiddelbart inden servering.