Ærtesuppe med avocado, ingefær og hvidløg
En dejlig cremet ærtesuppe, der på én og samme tid er både mild og krydret, med smag af både avocado, ingefær og hvidløg. Suppen er fuld af sunde sager, og smager ekstra lækkert med lidt sprød bacon på toppen.
Ingredienser
til 3 personer- 1 pk bacontern
- 1⁄2 l vand
- 2 løg (små)
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 fed hvidløg
- 15 g ingefær
- 2 spsk olivenolie
- 500 g frosne ærter
- 1 avocado (moden)
- salt
- peber
Steg baconternene sprøde på en stegepande. Dryp dem af på et stykke køkkenrulle, og stil dem til side.
Kog vandet op med bouillon, indtil det er helt opløst (hvis du har grøntsagsrester liggende i køleskabet, kan du med fordel smide dem med op i gryden). Tag gryden af blusset, og stil bouillonvandet til side.
Snit løg, hvidløg og ingefær fint, og sautér det hele i en ny gryde med olie ved middel varme i ca. 2-3 minutter under omrøring (løgene må ikke få alt for meget farve). Tilsæt bouillonvandet, og lad det hele simre i 5-10 minutter. Tilsæt de frosne ærter, og lad hele grydens indhold småkoge i yderligere 5 minutter.
Tag imidlertid frugtkødet ud af avocadoen, og skær den i mindre stykker. Kom stykkerne op i gryden, og blend det hele sammen med en stavblender, indtil suppen er fin og glat.
Smag til med salt og peber, og server suppen med de sprøde bacontern på toppen.