Aftensmad (næsten) uden kulhydrater
Nem og lækker aftensmad (næsten) uden kulhydrater med baconsvøbt kylling på toppen og cremet bagt blomkål i bunden.
Aftensmad uden kulhydrater på flere lækre måder
Inden vi går videre ned til opskriften, vil jeg også lige anbefale dig de her 5 lækre retter, der er næsten uden kulhydrater:
Nem keto aftensmadGryderet med kylling, bacon og paprikasovsKeto frikadeller uden melLCHF tærte (tærtedej med mandelmel)Keto pizza
Og lad os så gå i gang med aftensmaden 😀
Ingredienser
til 2 personer- 1 blomkål
- 1⁄2 bdt forårsløg
- 2 spsk olie
- salt
- peber
- 1⁄2 hønsebouillonterning
- 2 spsk kogende vand
- 200 g flødeost
- ca. 350 g kyllingeinderfilet
- 6 skiver bacon
- 100 g revet cheddarost
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader. Fjern bladene fra blomkålen. Skær blomkålshovedet i buketter, og skær stokken i små tern.
- Skyl forårsløg, og snit det fint. Gem gerne lidt af den grønne del til at drysse over retten til sidst.
- Kom blomkål og forårsløg op i et ildfast fad, og vend det med olien. Krydr med salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen, og bag blomkålen i 15 minutter, imens resten af retten gøres klar.
- Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand. Rør flødeosten i, og krydr med salt og peber.
- Vikl hver kyllingefilet ind i en skive bacon.
- Tag fadet ud af ovnen, og vend de forbagte blomkål og forårsløg med flødeosten. Drys med revet cheddarost, og læg kyllingefileterne ovenpå.
- Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag retten yderligere 20-25 minutter, til kyllingen er mør. Skru evt. over på grill de sidste 4-5 minutter, så baconen får en god gylden farve.
Aftensmad uden kulhydrater til hele ugen
Madplan med kulhydratfattig madKeto madplan
Madplanerne gør det ekstra nemt at skære kulhydratindtaget ned, og der medfølger en samlet indkøbsliste, så du kan handle til hele ugen på én gang.
Se også mine andre low carb madplaner her eller find mere inspiration til mættende mad uden kulhydrater blandt disse lækre keto opskrifter.
Hvad kan man servere som tilbehør til retten?
Retten behøver som udgangspunkt ikke at blive serveret med tilbehør til - man får masser af grønt i retten og skal nok blive godt mæt. Hvis du vil have mere grønt, kan du dog sagtens servere kogte grønne bønner eller broccoli-blomkålsris til.
Skal retten serveres for andre, hvor det ikke er så vigtigt, at maden er uden kulhydrater, kan man dog sagtens servere f.eks. ris, pasta eller kogte kartofler til.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Antal kulhydrater og kalorier
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 982 kcal | 1964 kcal |
Kulhydrat | 12 g | 24 g |
Protein | 70 g | 140 g |
Fedt | 72 g | 143 g |