Langtidsstegte andelår i ovn
Se hvordan du nemt laver langtidsstegte andelår, så du både får smeltende mørt kød og det lækreste sprøde skind.
Ingredienser
til 2 personer- 2 andelår (du kan både bruge peking andelår og berberi andelår)
- 1 spsk olie
- salt
- peber
- 2 kviste timian eller rosmarin
- 4 laurbærblade
Sådan langtidssteger du andelår i ovnen
Smør andelårene ind i olien, og krydr dem med salt og peber.
Skyl timian eller rosmarin, og læg det i bunden af et fad sammen med laurbærblade.
Stegetid og temperatur
Sæt fadet med andelårene i ovnen, og skru temperaturen op på 100 grader.
Hvis du bruger peking andelår, skal de nu stege i 3 timer. Bruger du berberi andelår, er stegetiden 3 1⁄2 timer. Lårene er færdige, når kødet nemt kan løsnes fra benet.
Tag fadet med lårene ud af ovnen, skru temperaturen helt op, og skift til grill.
Sæt fadet tilbage i ovnen, og grill andelårene i ca. 4-5 minutter, til skindet er helt sprødt.
Se også:
Andelår i stegepose
Vil du have sovs til?
Hvis du vil servere en god sovs til andelårene, er det bedst at stege dem på en rist over et ildfast fad med lidt vand i. Så kan du bruge stegeskyen fra fadet til at lave den lækreste andesovs.
Ofte stillede spørgsmål
Se svarene på nogle af de oftest stillede spørgsmål til langtidsstegning af andelår herunder:
Hvad er forskellen på peking og berberi andelår?
Berberi andelår er ofte større og mere kødfyldte end peking andelår, og berberi lårene vil derfor som oftest skulle stege længere end peking lårene.
Kan man stege dem dagen før?
Ja, det kan du sagtens gøre. Det er dog en god idé at vente med at grille skindet til umiddelbart inden, lårene skal serveres, for så er du sikker på, at skindet er sprødt ved servering.
Hvad er fordelene ved langtidsstegning?
Når man steger kød over lang tid, nedbrydes bindevævet i kødet på en nænsom måde, så saften bevares, og kødet ultimativt bliver mere mørt og velsmagende.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Hvor lang tid skal andelårene stege: (hvis du bruger berberi andelår er den samlede stegetid ca. 30 minutter længere)
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for langtidsstegte andelår
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 522 kcal | 1043 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 3 g |
Protein | 26 g | 51 g |
Fedt | 46 g | 92 g |