Æblekage med smuldredej
Denne super nemme æblekage med smuldredej er hurtig at lave og smager helt forrygende. De bløde, bagte æblebåde, der er vendt i vanilje, kombineres med en knasende sprød smuldredej med marcipan. Hvis kagen serveres lun, bliver den kun bedre af en klat creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.
Ingredienser
til 1 tærteform- 3 æbler
- 1 vaniljestang
- 2 spsk sukker
- 1 spsk kartoffelmel
Smuldredej
- 125 g mel
- 100 g sukker
- 130 g smør
- 100 g marcipan
Tænd ovnen på 180 grader.
Skær æblerne i tynde både. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Brug sukkeret til at skille kornene ad. Bland det med kartoffelmel og æblebådene, og fordel æblerne i et tærtefad.
Smuldredej:
Kom mel, sukker og smør i en blender, og lad det køre et par sekunder, til det er smuldret. Riv marcipanen i, og fordel smuldredejen over æblerne.
Bag kagen i ca. 30 minutter, til overfladen er gylden.
Lad æblekagen køle lidt af, før du serverer den. Den kan sagtens spises uden noget, men den smager bedst med lidt creme fraiche eller flødeskum til.