Aspargessuppe med bacon
Lun, lysegrøn aspargessuppe med masser af smag fra gode grøntsager, bouillon og hvidvin. Kartoflerne jævner naturligt suppen, mens purløg og baconbidder giver yderligere smag, et let knasende bid og et appetitligt look. Mmh!
Ingredienser
til 2 personerAspargessuppen
- 500 g grønne asparges
- 300 g kartofler
- 1 spsk smør eller olie
- 8 dl hønsebouillon
- 2 dl hvidvin
- salt
- hvid peber
Topping
- 100 g bacon i skiver
- purløg
- creme fraiche
Bræk den træ-agtige ende af de grønne asparges. Skær aspargeshovederne af og gem dem til pynt. Skær resten af aspargesene i mindre stykker.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Svits dem i fedtstoffet i en gryde sammen med aspargesstykkerne.
Hæld bouillon og hvidvin på og lad suppen simre indtil kartoflerne og aspargesene er kogt møre.
Bacon topping:
I mellemtiden steges baconen på en pande. Når den er gyldenbrun tages den af panden og lægges på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt. Når den er kølet helt af hakkes den til fint bacondrys.
Færdiggør aspargessuppen og anret:
Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og (hvidt) peber. Husk at baconen også er salt.
Servér aspargessuppen med aspargeshovederne, en klat creme fraiche og drys med fintklippet purløg og bacondrys.