Æggesalat med bacon
Klassisk dansk opskrift på æggesalat med creme fraiche, dild og karry samt sprød bacon på toppen. Spis den f.eks. på rugbrød, i sandwich eller i en wrap med salat.
Tip: Når du nu alligevel skal handle til æggesalaten, så vil jeg foreslå, at du også laver den lækre kyllingesalat med bacon. Det er nemlig mange af de samme ingredienser, der skal bruges.
Ingredienser
til 4 personer- 8 æg
- 200 g bacontern eller skiver
- evt. lidt olie til stegning
- 1⁄2 rødløg
- 1 bdt dild eller anden krydderurt efter smag
- 2 dl creme fraiche
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk karry (mild)
- salt
- peber
Kog æggene i 8-9 minutter. Overhæld dem med koldt vand, så de køler af, og pil dem så. Hak æggene og kom dem i en skål.
Steg baconen på en pande (evt. i lidt olie), indtil den er gylden. Læg den derefter på en tallerken med et par stykker køkkenrulle, så det overskydende fedt kan dryppe af.
Hak rødløg og dild, og bland det sammen med de hakkede æg. Rør creme fraiche, dijonsennep og karry i. Smag til med salt og peber, og evt. mere karry/sennep.
Servér æggesalaten med den sprøde bacon på toppen eller ved siden af.
Se også: Lækker æggesalat med avocado