Blinis med rejer
Rigtig lækre blinis med rejer og krydderurtecreme, der pyntes super flot. De er både gode som forret og som en lille snack eller som del af en lækker tapas-anretning.
Ingredienser
til 4 personer- 200 g rejer
- 125 g flødeost
- 2 1⁄2 spsk creme fraiche
- 1 bdt dild (gem lidt til pynt)
- 1⁄2 bdt purløg
- salt
- peber
- 16 blinis pandekager (købte eller hjemmelavede)
Forslag til ekstra pynt
- 15 g rogn (f.eks. stenbiderrogn, ørredrogn eller kaviar)
- 1 avocado
Start med at gøre rejer og krydderurtecreme klar
Hæld væsken fra rejerne, og lad dem dryppe godt af, imens resten af ingredienserne forberedes.
Bland flødeost og creme fraiche sammen i en skål.
Skyl dild og purløg, og hak begge dele fint. Rør krydderurterne i flødeosten, og smag cremen til med salt og peber.
Anret og pynt de små blinis
Fordel krydderurtecremen på de små pandekager - det er nemmest og bliver pænest, hvis cremen kommes i en sprøjtepose, evt. med en flot tyl i.
Fordel rejerne ovenpå cremen, og pynt med små dildkviste.
Forslag til ekstra pynt
Vil du gøre lidt ekstra ud af pynten, er det super flot at pynte med en lille teske rogn på hver blinis og et par helt tynde skiver avocado. Se her, hvor fint det ser ud:
Se også:
Hurtig forret med rejer
Hvor mange blinis skal man beregne per person?
Opskriften er baseret på, at man serverer 4 små blinis per person - det passer fint som en let forret.
Skal du servere dem som del af en tapas buffet, hvor der er mange andre ting at spise, eller som en lille snack til en velkomstdrink, skal du i stedet beregne 2 blinis per person.
Kan man lave dem i forvejen?
Du kan sagtens lave krydderurtecremen i forvejen, men jeg synes, det fungerer bedst at anrette dem umiddelbart inden servering. Cremen kan nemlig godt have tendens til at sive ned i pandekagerne, hvis de står på køl for længe inden servering.
Pynt med asparges når de er i sæson
Asparges passer rigtig godt til rejer, så når de er i sæson, er de fine at pynte med på blinis pandekagerne. Skær et lille aspargeshoved igennem på langs, og sæt det fast i flødeostcremen.
Du kan også tilføje laks
Det er virkelig lækkert at tilføje et lille stykke f.eks. røget laks eller lignende til blinis pandekagerne, hvis det skal være lidt ekstra luksus.
Fakta om opskriften
Måltid: Forret
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug: (hvis du køber blinis pandekagerne og ikke laver dem selv)
Næringsindhold for blinis med rejer
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 203 kcal | 814 kcal |
Kulhydrat | 12 g | 47 g |
Protein | 12 g | 50 g |
Fedt | 12 g | 47 g |
Næringsberegningen omfatter ikke rogn og avocado.