Blomkålssuppe uden fløde
Virkelig god blomkålssuppe som har masser af smag og er dejligt cremet selvom den er helt uden fløde.
Ingredienser
til 2 personer- 1 hoved blomkål
- 1 løg
- 1 spsk olie
- 1 fed hvidløg
- 4 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- salt
- peber
- evt. 2 tsk citronsaft
- evt. krydderier efter smag (f.eks. chili, cayennepeber eller muskatnød)
Valgfri topping
- F.eks. purløg eller persille, bacon eller nogle dråber olivenolie - se flere forslag her
Sådan laver du blomkålssuppe uden fløde
- Pil løget og hak det groft.
- Hæld olien i en gryde og steg løgene deri ved middel varme.
- Pil hvidløget og skær det i mindre stykker. Kom det i gryden.
- Skyl blomkålen og skær den i grove stykker. Kom blomkålsstykkerne i gryden og steg ved middel-høj varme i et par minutter.
- Kom vand og bouillonterning i gryden. Kog suppen under låg ved lav-middel varmen indtil blomkålen er helt mør (ca. 10-15 minutter afhængig af hvor store blomkålsstykkerne er).
- Tag gryden af varmen og blend blomkålssuppen med en stavblender (eller i en alm. blender eller foodprocessor) til den er helt glat og ensartet i konsistensen).
- Sæt gryden tilbage på varmen og smag suppen til med salt, peber og evt. citronsaft og/eller andre krydderier efter smag.
Suppen kan sagtens spises som den er, men den er ekstra god med lidt lækker topping - se gode idéer til topping og tilbehør her.
Forslag til topping og tilbehør til suppen
- Grofthakkede mandler (gerne saltede/ristede)
- Hampefrø
- Purløg, persille eller anden krydderurt
- Creme fraiche
- Olivenolie
- Brødcroutoner
- Stegt eller bagt blomkål
- Sprød bacon
- Brød (det her brød er godt til suppe).
Fakta om opskriften
Måltid: Forret eller hovedret.
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: (så det er nem mad).
Kogetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for blomkålssuppe uden fløde
pr. person | hele suppen | |
---|---|---|
Kalorier | 170 kcal | 341 kcal |
Kulhydrat | 12 g | 24 g |
Protein | 8 g | 15 g |
Fedt | 9 g | 17 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve suppen - ikke eventuel topping eller tilbehør.
Skal den være endnu mere fedtfattig?
Som du kan se i ovenstående næringsberegning, er blomkålssuppen særdeles fedtfattig. Næsten al fedtindholdet kommer fra olien (til stegning).
Så hvis du gerne vil spare yderligere på kalorierne, skal du bruge mindre olie, og hvis du har en god slip-let pande eller gryde, kan du godt nøjes med mindre olie.