Bønnesalat med bagte rødløg og cherrytomater
Bagningen får rigtigt cherrytomaternes sødme frem og gør rødløgene mere milde. I bønnesalaten giver de masser af smag, mens deres fine farvenuancer stråler smukt i samspil med bønner og den friske, grønne persille.
Ingredienser
til 2 personer- 4 rødløg
- 10 cherrytomater
- 2 spsk olivenolie
- salt
- peber
- evt. andre krydderier efter smag
- 200 g grønne bønner (friske er bedre end frosne)
- 1 bdt persille
- evt. balsamico
Skær kun lige den yderste del af top og bund af rødløgene (hvis der skæres for meget af, har rødløgsbådene svært ved at hænge sammen). Halvér rødløgene, pil dem og skær dem i både.
Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Kom dem i en plasticpose sammen med rødløgene. Tilsæt olien, luk posen og vend det forsigtigt rundt, så olien fordeles på alle sider.
Hæld de olierede cherrytomater og rødløg ud på en bageplade med bagepapir. Drys med salt, peber og evt. andre krydderier efter smag. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Skær eventuelle stilke af de grønne bønner. Bring en gryde med vand i kog og blanchér bønnerne i 2-4 minutter - de skal være møre, men stadig have bid. Hæld vandet fra og lad bønnerne dampe af inden de skæres i halve.
Skyl persillen.
Lad de bagte rødløg og cherrytomater køle lidt af inden de forsigtigt blandes sammen med persillen og bønnerne i en skål.
Server evt. bønnesalaten med balsamico som dressing.