Bønnesalat med kylling og mango
Bønnesalat med saftige stykker kylling og blød og lækker mango, der akkompagneres af en dejlig dressing med dijonsennep og honning samt et drys ristede sesamfrø, der topper salaten af og gør den både smuk og lækker.
Ingredienser
til 2 personer- ca. 300 g kyllingeinderfilet eller andet kylling
- peber
- olie til stegning
- 150 g grønne bønner
- 1⁄2 mango
- 1 bdt forårsløg
- 200 g hjertesalat eller anden salat efter smag
- evt. sesamfrø (gerne ristede på en tør pande)
Dressing
- 2 spsk akaciehonning
- 1 spsk dijonsennep
- 1 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
- saften fra 1⁄2 citron
- salt
- peber
Krydr kyllingen med peber og steg den i olie på en pande.
Kog de grønne bønner i 3-5 minutter. De skal være møre, men stadig have bid.
Skær skrællen af mangoen, og skær det gule frugtkød i tern. Undgå den hårde kerne inde i midten.
Rens forårsløgene grundigt og snit dem fint.
Skyl salaten og snit den.
Bland bønnesalaten sammen i en skål.
Rist evt. lidt sesamfrø på en tør pande til de begynder af tage farve.
Dressing:
Rør honning og sennep sammen. Rør olien i lidt ad gangen. Rør citronsaften i og smag til med salt og peber.
Server bønnesalaten med dressingen og de ristede sesamfrø.