Broccoli i ovn med ost
Rigtig nem opskrift på broccoli i ovn med ost, som gør den bagte broccoli ekstra lækker.
Ingredienser
til 3 personer- 1 broccoli
- 2 spsk olie (gerne olivenolie)
- salt
- peber
- evt. 1 fed hvidløg
- 75 g revet ost (f.eks. parmesanost eller mozzarella eller en blanding)
Sådan laver du broccoli i ovn med ost
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Skyl broccolien godt, og tør den med et rent viskestykke.
- Skær broccolihovedet i store buketter, og halvér dem. Skær evt. også stokken i tern. Kom broccolien op i en skål.
- Tilsæt olivenolie, og krydr med salt og peber. Pres evt. hvidløg over.
- Tilsæt halvdelen af osten, og vend det godt rundt.
- Fordel broccolibuketterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys resten af osten over.
- Bag broccolien i ca. 20 minutter, til osten er smeltet og gylden, og broccolien er mør.
Broccoli på flere lækre måder:
Broccoli med honning (SÅ lækkert tilbehør)Bagt broccoli i ovnLækre BBQ broccoliStegte broccoli på panden
Brug lige den ost du bedst kan lide
Jeg elsker kombinationen af mozzarella og parmesan, så det er ofte det, jeg bruger, når jeg bager broccoli. Men du kan sagtens bruge andre former for ost - så længe det er en ost, der smelter godt. Det er f.eks. også rigtig lækkert at bruge cheddarost eller Vesterhavsost.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for broccoli med ost
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 204 kcal | 612 kcal |
Kulhydrat | 6 g | 17 g |
Protein | 11 g | 32 g |
Fedt | 15 g | 44 g |