Butterdejsstang med kylling og bacon
Ufattelig lækker butterdejsstang med kylling, bacon og porrer. Hele herligheden bindes sammen af cremet flødeost, og smagen får et ekstra nøk med frisk purløg. Den smager simpelthen, så englene synger.
Ingredienser
til 4 personer- 150 g bacontern
- 300 g kyllingefilet eller -inderfilet
- 2 porrer
- 1 bdt purløg
- 300 g flødeost
- 1 spsk dijonsennep
- salt
- peber
- 4 plader butterdej (de små fra frost - 4 plader svarer til ca. 300 gram)
- 1 æg til pensling
Start med at gøre bacon- og kyllingefyldet klar
Steg baconternene, til de er helt sprøde, og tag dem op herefter.
Skær imens kyllingen i mindre stykker. Rens porrerne helt fri fra jord, og snit dem fint.
Steg kyllingen i det overskydende baconfedt. Tilsæt herefter porrer, og lad dem svitse med, til de er faldet sammen og blevet bløde. Kom kylling og porrer op i en sigte, og lad det både dryppe af og køle af.
Hak purløg fint, og rør det sammen med flødeost og dijonsennep. Krydr blandingen med salt og peber. Rør kylling-porreblandingen i flødeosten, når det er kølet af.
Form butterdejsstangen og bag den
Læg butterdejspladerne, så de overlapper en smule, og tryk dem godt sammen. Rul butterdejen en smule ud, så det bliver lidt tyndere.
Fordel flødeosteblandingen på midten af butterdejspladen. Drys baconternene ovenpå. Skær hjørnerne af (se billede 6), og skær små ridser hele vejen langs butterdejen. Fold enderne over fyldet, og fold skiftevis flapperne ind over hinanden.
Pisk ægget let sammen, og pensl butterdejsstangen med æg.
Bag den ved 200 grader i 25-30 minutter, til butterdejen er sprød og gylden.
Se også:
Denne ekstremt lækre skinkestang med flødeost og purløg.
Godt tilbehør til butterdejsstangen
Det er rigtig lækkert med en salat og en god dressing til retten, og her kan jeg især anbefale disse:
Spidskålssalat med mormordressingCremet salat med spidskål, broccoli og creme fraicheSuper nem bønnesalat med feta og lækker dressing
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 709 kcal | 2837 kcal |
Kulhydrat | 35 g | 141 g |
Protein | 33 g | 134 g |
Fedt | 47 g | 187 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve butterdejsstangen - ikke tilbehøret.
- Publiceret d.
- 05.06.20.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Fjerkræ ›
- Kylling ›
- Nemme retter med kylling