Chokoladekage med hindbærmousse
Lækker og svampet chokoladekage med hindbærmousse på toppen. Kagen kombinerer på fineste vis den intense smag af chokolade med en frisk og syrlig hindbærsmag. Mums!
Ingredienser
til 1 bradepandeChokoladekage
- 200 g smør
- 6 spsk kakaopulver
- 4 æg
- 500 g sukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 300 g hvedemel
Hindbærmousse
- 300 g frosne hindbær
- 4 blade husblas
- 100 g flødeost naturel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk flormelis
- 2 1⁄2 dl piskefløde
- 1 spsk sukker
Smelt smørret i en gryde, og tag så gryden af blusset. Bland kakaoen i, og lad massen køle af, til den er lunken.
Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse, og rør smørret i lidt ad gangen. Rør vaniljesukker og mel i, og bland det hele sammen til en ensartet dej.
Hæld dejen i en bradepande (ca. 30x40 cm) med bagepapir, og bag chokoladekagen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 35 minutter – bagetiden kan variere alt efter ovn, men kagen er færdig, når du stikker en strikkepind i kagen, og der ikke længere sidder dej på pinden.
Lad kagen køle helt af i formen.
Hindbærmousse:
Hæld de frosne bær i en gryde, og lad dem koge op i 6-8 minutter. Kom husblassen i en skål med koldt vand, og lad det ligge i ca. 5 minutter.
Si de kogte hindbær over en skål. Mos dem igennem sien med en ske, så det kun er kernerne fra hindbærrene, der er tilbage i sien. Kassér kernerne.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den i den varme hindbærpuré. Rør derefter flødeost, vaniljesukker og flormelis i puréen.
Pisk fløde og sukker til flødeskum. Vend forsigtigt hindbærpuréen i flødeskummen med en dejskraber.
Fordel hindbærmoussen ud over den afkølede chokoladekage, og stil den på køl i ca. 1 time, til moussen er stivnet.