Chokoladekage med kærnemælk
Vildt god chokoladekage med kærnemælk, der giver kagen en dejlig svampet konsistens. Den er endda klar til at komme i ovnen på kun 10 minutter, så den er færdig i et snuptag.
Ingredienser
til 1 form- 100 g mørk chokolade
- 100 g smør
- 250 g hvedemel
- 50 g kakaopulver
- 300 g sukker
- 1 1⁄2 tsk natron
- 1⁄4 tsk salt
- 4 dl kærnemælk
- 3 æg (kan man lave den uden æg?)
- Evt. ekstra 100 g chokolade hvis du vil have chokoladestykker i dejen
Forslag til glasur
- 200 g flormelis
- 2 1⁄2 spsk vand
Sådan bager du chokoladekagen
Smelt chokolade og smør sammen ved svag varme.
Bland hvedemel, kakaopulver, sukker, natron og salt sammen i en skål.
Pisk først kærnemælk og æg i, og pisk derefter chokolade-smørblandingen i.
Hak evt. den ekstra chokolade groft, og bland chokoladestykkerne i dejen, hvis du vil have dem i kagen.
Beklæd en lille bradepande eller ildfast fad (ca. 24x32 cm) med bagepapir.
Hæld dejen i formen, og jævn overfladen ud med en dejskraber eller lignende.
Bag chokoladekagen ved 190 grader i ca. 30 minutter, til den lige akkurat er færdigbagt.
Lad kagen køle helt af inden servering.
Glasur (valgfri)
Rør flormelis og vand sammen, og smør det ud på den afkølede chokoladekage.
Se også disse lækre kager med kærnemælk:
Nem kanelkage med kærnemælkSvampet bradepandekage (stor bradepande)Chokoladelagkagebunde med kærnemælk
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Hvad gør kærnemælk i chokoladekagen?
Kærnemælken gør flere ting for kagen. Først og fremmest reagerer den med natronen og får kagen til at hæve. Samtidig gør kærnemælk kagen ekstra svampet og fugtig, så man får en rigtig luftig kage, der ikke bliver tør.
Kan den fryses?
Ja, du kan sagtens fryse kagen ned, så længe du sørger for at pakke den godt ind.
Kan den bages dagen før?
Du kan fint bage kagen dagen før, du skal bruge den, for den holder sig fint svampet til dagen efter. Holdbarheden er et par dage, hvis du pakker den godt ind i en plastikpose eller lignende.
Kan man bage den i en stor bradepande?
Hvis du vil bage chokoladekagen i den store bradepande, der hører til ovnen, skal du gange opskriften med 2. Opskriften kan nemt omregnes ved at klikke på pilen over ingredienslisten og vælge 2 forme.
Kan man bage chokoladekagen uden æg?
Ja, du kan godt undlade æggene i kagen og i stedet bruge 5 dl kærnemælk i stedet for 4 dl. Du får en kage, der ikke er helt så luftig, men den er stadig virkelig lækker.
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker får man ud af kagen: Ca. 16-20 stk. afhængig af hvor store stykker man skærer.
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for verdens bedste chokoladekage med kærnemælk
pr. stykke | hele kagen | |
---|---|---|
Kalorier | 269 kcal | 5379 kcal |
Kulhydrat | 38 g | 769 g |
Protein | 4 g | 89 g |
Fedt | 10 g | 203 g |
Næringsberegningen er inklusiv chokoladestykker og glasur. Hvis du vil spare på kalorierne, kan du undlade disse (det sparer ca. 25% kalorier).
Beregningen pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 20 stykker.