Citronfromage på en ny måde (lækkert twist)
Den lækreste citronfromage lavet på en ny måde, hvor twistet består af en dejlig citrongelé på toppen og smukt pynt.
Inden du går i gang med citronfromagen, så tag ingredienserne ud af køleskabet mindst 30 minutter før, så de får stuetemperatur. Det gør, at husblassen ikke får et temperaturchok, når fromagen vendes sammen, så man undgår at få husblas-trevler i fromagen.
Ingredienser
til 8 personerCitronfromage
- 4 blade husblas
- 4 æggeblommer
- 125 g sukker
- 1 1⁄2 spsk citronskal (fintrevet)
- 4 æggehvider
- 3 dl fløde
- 6 spsk citronsaft
Citrongelé
- 3 blade husblas
- 4 dl citronsaft
- 200 g sukker
Pynt
- 2 dl fløde
- 100 g hvid chokolade eller makroner eller en blanding
- frisk mynte
Start med at lave citronfromagen
Læg husblas i blød i koldt vand, og lad det stå 15 minutter, imens resten af ingredienserne gøres klar.
Pisk æggeblommer, sukker og fintrevet citronskal til en lys og luftig æggesnaps. Pisk æggehviderne stive i en anden skål (vask piskerisene grundigt først, hvis du bruger de samme, som du brugte til at piske æggeblommer).
Pisk fløde til let flødeskum i en tredje skål. Pisk endelig ikke fløden for meget, da du så kan risikere, at fromagen skiller.
Knug husblas fri for vand, og smelt den i en skål over vandbad eller i en gryde ved svag varme. Tag den af varmen, og rør et par skefulde af både citronsaft og æggesnaps i husblassen, så den køler ned til stuetemperatur.
Pisk herefter husblas og resten af citronsaften i æggesnapsen (de piskede æggeblommer). Vend forsigtigt de piskede æggehvider i æggesnapsen, og vend derefter flødeskum i. Lad fromagemassen stå i 10 minutter ved stuetemperatur, og vend forsigtigt rundt i den et par gange (så kommer der ikke bundfald i fromagen).
Fordel fromagen i serveringsglas, og sæt dem på køl i ca. 4 timer, så den kan sætte sig. Du kan også komme glassene i fryseren i 1 time og derefter i køleskabet, hvis den skal sætte sig lidt hurtigere.
Pynt på en ny måde med citrongelé
Når citronfromagen har sat sig, kan du lave citrongeléen, der skal ovenpå.
Læg husblas i blød i koldt vand i 15 minutter.
Varm citronsaft op i en gryde, og tilsæt sukker. Rør rundt, så sukkeret smelter. Knug vandet fra husblassen, og kom den ned til citronsaften. Rør rundt, til husblassen er smeltet.
Lad geléen køle af til stuetemperatur, og hæld den forsigtigt over citronfromagen i glassene. Brug gerne en spiseske, og hæld geléen forsigtigt ned over skeen, når du skal fordele det i glassene. Så undgår du, at geléen ødelægger overfladen på fromagen.
Sæt fromagerne tilbage på køl, og lad dem stå, til geléen har sat sig. Det tager ca. 4 timer (igen kan du komme dem i fryseren, så tager det kun 30-45 minutter).
Pyntning inden servering
Pisk fløden til flødeskum, og kom den op i en sprøjtepose med en fin tyl i. Sprøjt en dut ud i midten af hver citronfromage.
Brug bagsiden af en ske til at skrabe flager af den hvide chokolade, eller hak makronerne (du kan også bruge begge dele). Fordel dem på fromagerne, og pynt med lidt friske mynteblade.
Du kan også lave fine koral tuille og bruge som pynt - de tilføjer lidt lækker knas til den luftige fromage. Se her hvor fint det ser ud:
Citronfromage på flere lækre måder:
Gammeldags citronfromage a la mormorNem citronfromage uden husblasEkstra luftig citronfromage
Kan citronfromagen laves dagen før?
Ja, den skal faktisk helst laves i god tid, da både fromage og citrongelé skal have god tid til at sætte sig i køleskabet. Vent dog gerne med at pynte fromagen med flødeskum, hvid chokolade og/eller makroner og mynte, til den dag, den skal serveres.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: 45 min.
Køletid: 2 timer (hvis du lader citronfromage og gelé sætte sig i fryseren og herefter i køleskabet)
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for citronfromage med et twist
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 251 kcal | 530 kcal | 4242 kcal |
Kulhydrat | 26 g | 54 g | 436 g |
Protein | 3 g | 7 g | 54 g |
Fedt | 15 g | 32 g | 253 g |
Næringsberegningen omfatter både selve citronfromagen og citrongelé samt flødeskum og makroner på toppen.