Citronkage med marcipan
Skøn citronkage med marcipan, der er med til at gøre kagen ekstra svampet og dejlig. Den hvide glasur på toppen er prikken over i’et og sikrer en fantastisk smagsbalance mellem det søde og det syrlige. Kagen holder sig fint et par dage på køl.
Ingredienser
til 1 stk- 225 g smør (blødt)
- 200 g sukker
- 3 æg
- 100 g marcipan
- 2 citroner (usprøjtede)
- 1 1⁄2 dl creme fraiche
- 3⁄4 tsk natron
- 200 g mel
Pynt
- 100 g flormelis
- lidt vand
Sådan laver du citronkagen
- Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Kom æggene i ét ad gangen, og rør efter hvert tilsat æg.
- Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og bland det i dejen.
- Riv citronerne på den fine side af riverjernet, og pres også saften ud af dem. Hvis du ruller citronerne, er det nemmere at presse al saften ud af citronerne.
- Bland både citronsaft og -skal med creme fraiche, og rør blandingen i dejen ad to omgange.
- Bland hvedemel og natron, og sigt det i dejen ad tre omgange. Pas på ikke at røre for meget i dejen; melet skal kun lige være blandet i dejen, før den næste tredjedel tilsættes.
- Kom dejen i en smurt form (ca. 20 x 20 cm), og bag citronkagen ved 180 grader i 35-40 min.
- Lad kagen køle helt af, og rør imens en glasur sammen af flormelis og en smule vand. Fordel glasuren på kagen.
Se også:
Denne ultra hurtige citronkage i kop - den er klar på bare fem minutter!
Kan kagen fryses?
Ja, man kan fint fryse citronkagen ned uden glasur. Skær den evt. i stykker inden, så det er nemt at tage op til et præcist antal personer.
Næringsindhold for citronkage med marcipan
pr. stykke | hele kagen | |
---|---|---|
Kalorier | 464 kcal | 4637 kcal |
Kulhydrat | 50 g | 500 g |
Protein | 6 g | 59 g |
Fedt | 26 g | 264 g |
Næringsberegningen pr. stykke tager udgangspunkt i at citronkagen skæres i 10 stykker, men det afhænger naturligvis af hvor store stykker man skærer.