Creme fraiche dressing med krydderurter
Den her creme fraiche dressing er spækket med friske krydderurter, der skaber en helt fantastisk smag. Dressingen kan serveres til et hav af forskellige ting, såsom kød, fisk, som dip til chips eller som salatdressing - og så tager den kun at lave.
Ingredienser
til 1 portion- 1 bdt dild
- 1 bdt purløg
- 1 bdt persille
- saft af 1 citron
- 1⁄2 l creme fraiche 18 %
- 2 spsk dijonsennep
- salt
Sådan laver du dressingen
Hak krydderurterne fint, og kom dem op i en skål. Pres citronsaften over.
Tilsæt creme fraiche og sennep, og rør rundt. Smag til med salt.
Creme fraiche dressingen kan serveres med det samme, og den kan også sagtens laves i forvejen og trække i køleskabet så smagen fra krydderurterne kommer endnu mere frem.
Tip:
Jeg kan også anbefale den her oliebaserede dressing, der også kan laves med friske krydderurter.
Hvad kan den serveres til?
Den kan med fordel bruges som en kold sovs til kød og kartofler, og den passer til alt fra fisk og kylling til oksekød og svinekød. Derudover kan den bruges som dip til grøntsager eller chips.
Hvor mange personer?
Denne opskrift giver som udgangspunkt en stor portion. Skal man f.eks. servere dressingen til nye kartofler, er der nok til 6-8 personer i én portion.
Næringsindhold for dressingen
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 153 kcal | 175 kcal | 1051 kcal |
Kulhydrat | 4 g | 4 g | 25 g |
Protein | 3 g | 3 g | 19 g |
Fedt | 14 g | 16 g | 96 g |
Næringsberegningen pr. person tager udgangspunkt i at 1 portion af dressingen rækker til 6 personer.