Dressing til falafel
Utroligt god dressing til falafler, der består af cremet græsk yoghurt, friske krydderurter og et lækkert pift af hvidløg. Den passer helt perfekt til sprøde falafler, hvad enten du serverer dem i pitabrød, wraps eller i en salat.
Ingredienser
til 6 personer- 1⁄2 dl bredbladet persille
- 1 fed hvidløg (stor)
- 450 g græsk yoghurt
- 1 spsk citronsaft
- evt. 1 tsk honning eller den halve mængde sukker
- salt
- peber
- evt. 1 spsk mynte
- evt. 1 1⁄2 spsk tahin
Sådan laver du falafel-dressingen
- Skyl bredbladet persille grundigt, og hak det fint. Pil hvidløg, og riv det fint.
- Rør persille, hvidløg og græsk yoghurt sammen.
- Rør citronsaft og evt. honning i dressingen, og smag den til med salt og peber.
- Servér den, som den er nu, eller lav en lækker tahin-dressing ved at tilsætte finthakket mynte og tahin til dressingen.
Servér dressingen til lækre sprøde falafler.
Kan man lave dressingen med creme fraiche?
Ja, du kan sagtens erstatte græsk yoghurt med creme fraiche, hvis du hellere vil bruge det. I det tilfælde kan du undlade honning/sukker i dressingen.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det mellemøstlige køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for dressingen
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 131 kcal | 112 kcal | 670 kcal |
Kulhydrat | 7 g | 6 g | 38 g |
Protein | 7 g | 6 g | 34 g |
Fedt | 8 g | 7 g | 41 g |
Næringsberegningen er inklusiv honning, mynte og tahin.