Crème brûlée med hvid chokolade
Der er næsten ikke nogen bedre følelse end at knuse det tynde karamelspejl, der pryder toppen på en lækker gang crème brûlée, og denne variant med hvid chokolade imponerer med garanti både gæster og smagsløg. Servér den f.eks. med friske bær eller en dejlig sorbet til.
Ingredienser
til 8 personer- 6 æggeblommer
- 70 g sukker
- 125 g hvid chokolade
- 3 1⁄2 dl fløde
- 3 1⁄2 dl sødmælk
- 1⁄4 vaniljestang
- 1 knsp salt
- 1 tsk citronsaft
Derudover
- 8 ramekiner
- lidt smør
- vand (kogende)
- 80 g sukker
Forvarm ovnen til 150 grader.
Kom æggeblommer og sukker op i en skål, og pisk det sammen uden at piske det luftigt.
Hak den hvide chokolade, og sæt den til side.
Hæld fløde og sødmælk op i en gryde. Flæk vaniljestangen, og kom den op i gryden. Varm blandingen op ved middel varme, til det begynder at skælve i toppen og er tæt på kogepunktet.
Tilsæt den hakkede, hvide chokolade til mælke-flødeblandingen, og lad det smelte. Pisk den varme fløde i æggeblommerne lidt af gangen. Tilsæt salt og citronsaft. Hæld cremen igennem en sigte og op i en kande, så den er nem at dosere i formene. Fjern skummet på toppen.
Smør ramekinerne med lidt smør, og sæt dem i en bradepande med høje sider. Fordel cremen i ramekinerne. Sæt bradepanden i ovnen, og fyld den op med kogende vand, så det når halvvejs op ad formene.
Bag crème brûléerne i 40-50 minutter. Tag dem op af vandbadet, og lad dem køle lidt af på bordet. Pak formene ind i husholdningsfilm, og sæt dem i køleskabet, så de kan køle helt af og sætte sig. Det tager minimum 8 timer.
Servering:
Tag ramekinerne ud af køleskabet lige før servering, og fordel sukkeret på toppen af dem. Brug en gasbrænder, og smelt sukkeret til karamel. Det kan også gøres i ovnen med ovnens grillfunktion, men så er det en god idé at sætte formene i en bradepande fyldt med isvand, så cremen forbliver kold.
Servér f.eks. crème brûléerne med frisk frugt eller en af disse lækre sorbeter.
- Publiceret d.
- 24.07.17.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Fransk mad ›
- Franske desserter