Dadelkugler med cashewnødder
Dadelkugler er en fantastisk snack, og her er de lavet med cashewnødder og kakao. De har en dejlig blød konsistens og en lækker smag af chokolade. Og så er de selvfølgelig nemme at lave.
Ingredienser
til 18 stk- 150 g cashewnødder
- 200 g dadler uden sten
- 2 spsk kakaopulver
Kom 1/3 af cashewnødderne i en minihakker, og hak dem helt fint. Læg dem til side, da de skal bruges til at rulle kuglerne i. Du kan evt. riste dem gyldne på en tør pande.
Fjern stenene fra dadlerne, og kom dem op i en minihakker eller foodprocessor sammen med de resterende 2/3 af cashewnødderne og kakaopulveret. Blend, til massen er jævn. Hvis du bruger en minihakker, skal massen køres ad flere omgange, da den er tung og sej for en minihakker.
Form dadelmassen til kugler, og rul dem i de hakkede cashewnødder. Opbevar dadelkuglerne på køl i en lufttæt beholder.
Næringsindhold for dadelkuglerne
pr. 100 gram | pr. kugle | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 417 kcal | 84 kcal | 1517 kcal |
Kulhydrat | 51 g | 10 g | 184 g |
Protein | 9 g | 2 g | 32 g |
Fedt | 20 g | 4 g | 72 g |