Dampet fisk
Ved at dampe fisken bevares mere smag og flere vitaminer i fisken. Og den bevarer også sin struktur.
Ingredienser
til 2 personer- 1 løg
- 1 fennikel
- 2 spsk smør
- 2 dl fiskebouillon
- 2 dl hvidvin
- 150 g spinat
- 150 g champignoner
- 1 spsk olie
- 300 g torskefilet
- 1 dl fløde
- salt
- peber
Sådan laver du dampet fisk
- Hak løg og fennikel, og svits det i smørret i en gryde. Når løgene er klare, tilsættes bouillon og vin. Lad det simre under låg.
- Skyl spinaten og champignonerne, og skær sidstnævnte i skiver. Læg det til side.
- Når løg og fennikel er møre, tages gryden af varmen, og saucen blendes med en stavblender. Sæt gryden tilbage på varmen.
- Svits champignonerne i olie på en pande. Tilsæt spinaten, og lad den stege ved svag varme, til den er faldet sammen. Krydr med salt og peber.
- Skyl fisken, og dup den tør med lidt køkkenrulle. Damp den over saucen (hvis du har en dampgryde) i 5 minutter, eller damp den i et fad med 1 cm vand eller hvidvin i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
- Jævn saucen med fløde, og smag til med salt og peber.
- Ved servering anrettes den dampede fisk på en bund af champignon og spinat med saucen udenom.
Velbekomme!
Se også:
Dampet torsk med porre