Dumplings dej
Se hvordan du laver dumplings dej, der får den helt rigtige konsistens, så den er nem at arbejde med.
Ingredienser
til 60 stk- 250 g hvedemel
- 1 knsp salt
- 1 dl vand (kogende)
- 4 spsk vand (lunkent)
Sådan laver du dumplings dej
- Bland hvedemel og salt sammen i en skål.
- Rør det kogende vand sammen med melet.
- Bland dernæst det lunkne vand i, og ælt dejen godt i 3-4 minutter, til den er ensartet og glat på overfladen.
- Kom dejen op i skålen, og dæk den til med husholdningsfilm, eller kom den i en plastikpose.
- Lad den hvile i 30 minutter.
- Rul dejen tyndt ud (ca. 1 mm tykkelse), og brug en udstikker eller et glas til at stikke cirkler ud på ca. 7-8 cm. Saml dejen, og rul den ud igen, til der næsten ikke er mere dej tilbage. Har du en pastamaskine, kan du med fordel bruge den til at rulle dejen ud.
- Så er dumpling dejen klar til fyld.
Inspiration til fyldet:
Dumplings med svinekødDumplings med vegetarisk fyld
Ofte stillede spørgsmål
Jeg har svaret på nogle af de mest almindelige spørgsmål til dumplings herunder:
Kan man købe færdiglavet dumplings dej?
Ja, det kan man. Du kan finde det i større supermarkedskæder eller asiatiske specialbutikker. Gyoza dej er mest velegnet at bruge til dumplings, men du kan også sagtens bruge wonton dej. Brug ikke forårsrulledej, da det er for tyndt til at lave dumplings med.
Hvorfor skal man bruge kogende vand?
Man skal bruge en kombination af kogende og lunkent vand i dejen, fordi det varme vand nedbryder glutenstrukturen en smule, så dejen bliver mindre elastisk og dermed nemmere at arbejde med.
Kan man fryse dejen?
Ja, du kan både fryse selve dejen og de udrullede wrappers. Hvis du fryser dejen inden udrulning, skal du sørge for, at dejen får stuetemperatur, så den er nemmere at arbejde med.
Hvor stammer dumplings fra?
Denne form for dumplings stammer fra Kina, og de har en lang historie, der går hele 1.800 år tilbage.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret eller dim sum
Oprindelse: Det kinesiske køkken
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for hjemmelavet dumplings dej
pr. dumpling | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 15 kcal | 872 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 173 g |
Protein | 0 g | 28 g |
Fedt | 0 g | 4 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve dejen - ikke det fyld du putter i dine dumplings.