Wok med hakket oksekød og nudler
Super enkel og lækker wokret med hakket oksekød, nudler og grøntsager. Retten kan være klar på nul komma fem, og den er fuldstændig proppet med smag.
Ingredienser
til 4 personer- 200 g nudler (jeg brugte fuldkornsnudler)
- vand (kogende)
- 1 bdt forårsløg
- 3 gulerødder (se hvad du kan bruge overskydende gulerødder til)
- 1 broccoli
- 2 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 400 g hakket oksekød
- 6 spsk sojasauce
Sådan laver du wokretten
- Hæld kogende vand over nudlerne, og lad dem stå i ca. fem minutter. Hæld vandet fra, og sæt nudlerne til side til senere.
- Skyl forårsløg, og del dem i den hvide og grønne del. Snit den grønne del fint, og gem dem til senere. Skær den hvide del i tynde strimler.
- Skræl gulerødder, og skær også dem i helt tynde strimler.
- Skyl broccoli, og skær toppen i mindre buketter. Skær evt. også stokken i helt tynde strimler, hvis du vil bruge den i retten.
- Opvarm halvdelen af olien i en wok eller stor pande ved høj varme. Svits forårsløg, gulerødder og broccoli i olien i et par minutter. Tag grøntsagerne op af wokken, og sæt dem til side.
- Kom den anden halvdel af olien i wokken, og svits det hakkede oksekød heri. Pil hvidløg, hak dem fint, og kom dem i wokken, når det hakkede oksekød er brunet godt af. Tilsæt også halvdelen af sojasaucen, og lad det stege et par minutter.
- Kom grøntsagerne tilbage i wokken sammen med nudlerne, og hæld den sidste halvdel af sojasaucen på. Steg det hele i cirka fem minutter, og smag til med salt og peber. Drys med den grønne del af forårsløgene inden servering.
Se også:
Denne lækre opskrift på stegte ris med hakket oksekød.
Hvad kan man bruge rester af broccoli og gulerødder til?
Hvis der er rester af gulerødder og broccoli tilovers fra wokretten, kan man kaste sig over en af disse opskrifter:
One pot kylling i karry med risOksekød i fad med grøntsagsmosCremet pasta med kylling
Næringsindhold for wok med oksekød og nudler
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 474 kcal | 1897 kcal |
Kulhydrat | 46 g | 184 g |
Protein | 33 g | 131 g |
Fedt | 16 g | 64 g |