Flanksteak på pande
Se her hvordan du steger flanksteak på panden, så den bliver virkelig mør, super saftig og får masser af smag.
Ingredienser
til 3 personer- 1 flanksteak (á ca. 5-600 gram)
- salt
- peber
- evt. 2 fed hvidløg
- evt. 2 kviste rosmarin eller dobbelt så meget timian
- 1 spsk olie
- 2 spsk smør
Sådan steger du den perfekte flanksteak på panden
Start med at tage kødet ud af køleskabet 30-45 minutter før, du skal stege den.
Fjern evt. sener og store fedtklumper af flanksteaken. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr stegen godt med salt og peber.
Forbered smagsgivere, hvis du vil bruge dem: Knus hvidløg (du behøver ikke pille dem) med den flade side af en kniv. Skyl krydderurterne, og dup dem tørre.
Stegning og stegetid
Varm en pande op ved høj varme (trin 7 ud af 9 på komfuret).
Tilsæt olie, og kom flanksteaken på panden. Brun den godt af 1 minut på hver side.
Skru ned til middel varme (trin 4 ud af 9). Tilsæt smør og evt. hvidløg og krydderurter.
Steg yderligere ca. 3-4 minutter på hver side for et medium rare resultat. Hvor lang tid kødet helt præcist skal stege, afhænger af tykkelsen på din flanksteak, og hvordan du ønsker kødet stegt, så du kan evt. tjekke centrumtemperaturen med et stegetermometer (Se temperaturer for de forskellige stegeresultater her).
Tag en ske, og øs det smeltede smør over flanksteaken i løbet af stegningen - så bliver kødet ekstra saftigt.
Tag kødet af panden, og lad det gerne hvile i 10 minutter. Undlad at dække kødet med stanniol eller lignende, da det i så fald vil stege videre og blive tørt. Se her hvordan du bedst skærer flanksteaken ud.
Tip:
Du kan også bruge en flanksteak til at lave en lækker kødroulade.
Ofte stillede spørgsmål
Få svarene på nogle af de gængse spørgsmål til opskriften herunder:
Hvordan steger man en marineret flanksteak på panden?
Har du købt en marineret flanksteak, kan du stege den på samme måde som ellers beskrevet i opskriften, men det er ekstra vigtigt at duppe kødet godt tørt med køkkenrulle inden stegning. De marinerede flanksteaks indeholder nemlig ofte ekstra væske, som kan forhindre kødet i at få en ordentlig stegeskorpe.
Vil du selv lave en god marinade til kødet, kan du tage et kig på denne lækre grillmarinade eller denne spændende ølmarinade.
Kernetemperaturer for de forskellige stegeresultater
Se herunder hvilken temperatur, kødet skal have for at opnå de forskellige stegeresultater.
Kernetemperatur | |
---|---|
Rødt kød | 56-57 grader |
Medium rare kød | 58-60 grader |
Rosa kød | 61-63 grader |
Gennemstegt kød | 64-66 grader |
Hvordan skærer man flanksteak?
Når du skal skære din flansteak, er det vigtigt, at du skærer relativt tynde skiver på tværs af kødfibrene. Hvis din udskæring ligger på langs med kødfibrene, vil kødet være sejt og næsten umuligt at tygge i, hvorimod det opleves som mere mørt, når du skærer på tværs af fibrene.
Kan man stege den på en grillpande?
Ja, det kan man sagtens gøre. Hvis du vil have flotte grillstriber på stegen, skal du sørge for ikke at flytte for meget rundt på den undervejs i stegningen.
Hvad serverer man til?
Det er rigtig lækkert at servere f.eks. sprøde pandestegte kartofler, ovnbagte kartofler eller pandestegte grøntsager til en flanksteak.
Derudover er det også dejligt med en god sovs og en frisk salat til.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid: (afhængig af, om du steger kødet rødt, medium eller gennemstegt)
Hviletid: 10 min.
Næringsindhold for pandestegt flanksteak
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 363 kcal | 1090 kcal |
Kulhydrat | 0 g | 0 g |
Protein | 38 g | 114 g |
Fedt | 23 g | 70 g |