Forret med laks
Virkelig nem forret med laks, sprød butterdej og en dejlig flødeostecreme med krydderurter. Den kan være klar på kun 20 minutter, er super flot og kan sagtens laves i forvejen.
3 andre lækre forretter med laks
Inden vi går videre til opskriften, vil jeg også lige tippe dig om de her nemme og lækre forretter med laks:
Flot lakseriletteVarmrøget laksemousseNem lakseroulade
Flødeostecreme eller avocadocreme?
Som udgangspunkt laves forretten med flødeostecreme, men er du vild med avocado, kan du sagtens lave en lækker avocadocreme i stedet for - se hvordan her.
Og lad os så komme i gang med opskriften 😀
Ingredienser
til 4 personer- 2 plader butterdej (de små fra frost)
- 1 æg
- Enten 1⁄2 bdt asparges
- eller 1⁄4 agurk
- 4 skiver røget laks
Creme
- 80 g flødeost
- 2 spsk creme fraiche
- 1 tsk citronsaft
- 1 bdt dild eller purløg (jeg brugte en blanding)
- salt
- peber
- Tip: Elsker du avocado kan du lave en lækker avocadocreme i stedet for - se hvordan her
Pynt
- Frisk dild eller ærteskud eller andre flotte spirer
Sådan laver du forretten med laks
Forvarm ovnen til 200 grader.
Brug en udstikker på ca. 8-9 cm til at stikke cirkler ud af butterdejen. Læg butterdejscirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir (der skal bruges 1 cirkel butterdej per person).
Pisk ægget sammen, og pensl cirklerne med æggestrygelsen. Bag butterdejen i ca. 11-12 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle helt af.
Skyl asparges, og brug en kartoffelskræller til at skrælle tynde strimler af toppen. Du kan også bruge agurk, men så skal du starte med at skrælle tynde skiver af med en kartoffelskræller og dernæst skære skiverne i tynde strimler med en kniv.
Creme
Rør flødeost, creme fraiche og citronsaft godt sammen. Hak dild eller purløg (eller begge dele) helt fint, og rør det i cremen. Smag til med salt og peber.
Se her hvis du hellere vil lave en avocadocreme
Anretning
Vent med at portionsanrette forretten til umiddelbart inden servering.
Kom flødeostecremen op i en sprøjtepose, og sprøjt det ovenpå butterdejscirklerne. Er butterdejen hævet skævt op under bagningen, kan du forsigtigt presse toppen lidt ned, så cirklerne er mere jævne.
Fordel asparges- eller agurkestrimlerne ovenpå cremen, og tryk dem lidt ned i cremen, så de sidder godt fast.
Riv den røgede laks i mindre stykker, og fordel dem rundt omkring på cremen.
Pynt med lidt frisk dild eller flotte spirer, og servér forretten med det samme.
Se også:
Blinis med laks
Kan man lave forretten med andre former for laks?
Man kan fint lave forretten med f.eks. varmrøget laks, gravad laks eller sågar flager af dampet laks, men jeg synes, røget laks er mest oplagt at bruge i denne sammenhæng.
Tip: Lav en lækker avocadocreme
Du kan sagtens lave en avocadocreme og bruge i forretten i stedet for flødeostecremen. Vær dog opmærksom på, at avocadocremen ikke kan laves på forhånd, da den så vil blive brun inden servering. Til 4 personer skal du bruge følgende ingredienser:
- 1 avocado
- 2 tsk citronsaft
- 1 spsk creme fraiche
- Salt
- Peber
Blend avocado og citronsaft sammen. Tilsæt creme fraiche, og smag cremen til med salt og peber.
Se hvor fint den lille forret med laks og avocado ser ud:
Kan man bruge andet end butterdej?
Du kan sagtens anrette forretten på brød i stedet for butterdej. Tryk cirkler ud af f.eks. et stykke franskbrød eller andet godt brød, og rist det kort, så det bliver sprødt.
Det er også super lækkert at anrette forretten på sprøde rugbrødschips.
Fakta om opskriften
Måltid: Forret
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for forret med laks
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 220 kcal | 882 kcal |
Kulhydrat | 10 g | 39 g |
Protein | 12 g | 48 g |
Fedt | 14 g | 58 g |
- Publiceret d.
- 06.04.22.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Forretter ›
- Forretter med fisk ›
- Forretter med laks