Nytårsforret - god forret til nytårsaften
Den lækreste forret til nytår med sprød butterdej, der toppes med flødeostecreme, serranoskinke, asparges og dekorative spirer. Super nem nytårsforret, der ligner en million og sagtens kan laves i forvejen.
Jeg kan også anbefale de her nytårsforretter
Inden vi går videre ned til opskriften på nytårsforretten, vil jeg lige tippe dig om de her festlige forretter, der også er helt perfekte til nytår:
Nem forret med laks (kan laves i forvejen)Små hapsere til nytårLækre forretter uden fisk
Og lad os så komme i gang med nytårsforretten 🎉
Ingredienser
til 6 personer- 3 plader butterdej (de små fra frost)
- 1 æg
- 3 skiver serranoskinke (eller parmaskinke)
- 1 bdt asparges
- 2 syltede drueagurker
Creme
- 200 g flødeost
- 2 spsk creme fraiche
- 1 tsk dijonsennep
- 1 bdt purløg
- salt
- peber
Pynt
- ærteskud eller andre spirer
Sådan laver du forretten
Forvarm ovnen til 200 grader.
Brug en udstikker på ca. 8-10 cm i diameter, og tryk cirkler ud af butterdejen (beregn 1 cirkel butterdej per person). Pisk ægget sammen, og pensl butterdejen med æggestrygelsen.
Bag dem i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle helt af. Er butterdejen hævet skævt op, kan du presse dem lidt fladere med håndfladen, så overfladen bliver mere jævn og nemmere at anrette på.
Fordel serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag skinken ved 200 grader i 10 minutter.
Skyl asparges, og brug en kartoffelskræller til at skrælle helt tynde flager af dem på langs.
Hak drueagurkerne fint.
Creme
Rør flødeost, creme fraiche og dijonsennep sammen.
Skyl purløg, og hak det fint. Rør purløg i flødeostecremen, og smag den til med salt og peber.
Anretning
Kom cremen op i en sprøjtepose eller en frysepose, og sprøjt den ud på butterdejscirklerne.
Drys først de hakkede drueagurker ovenpå cremen, og fordel dernæst aspargesstrimlerne herpå. Tryk evt. strimlerne lidt ned i cremen, så de sidder fast.
Bræk flager af den sprøde skinke, og sæt den i cremen, hvor der er plads.
Fordel til slut ærteskud eller andre dekorative spirer ovenpå - så er den lækre forret klar til at blive serveret og skyde nytårsmenuen i gang med manér.
Se også:
God dessert til nytårsaften, som kan laves i forvejen
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål herunder:
Kan den laves før nytårsaften?
Ja, den kan sagtens laves på forhånd, men det er en god idé at vente med at anrette den til umiddelbart inden servering, så butterdejen forbliver sprød.
Du kan dog sagtens bage butterdejen, stege skinken, lave cremen og forberede grøntsagerne hver for sig på forhånd, så forretten blot skal anrettes.
Kan man lave dem som blinis?
Man kan fint lave forretten om til blinis eller små hapsere. Her kan du vælge blot at udstikke butterdejen i mindre cirkler, eller du kan lave blinis pandekager og bruge dem i stedet for butterdejen.
Kan man lave den vegetarisk?
Du kan sagtens lave en vegetarisk udgave og undlade serranoskinken.
Fakta om opskriften
Måltid: Forret
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for nytårsforretten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 275 kcal | 1649 kcal |
Kulhydrat | 18 g | 105 g |
Protein | 9 g | 51 g |
Fedt | 18 g | 110 g |
- Publiceret d.
- 03.12.21.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Årstidens køkken ›
- Nytårsmad ›
- Forretter til nytår ›
- Nytårsforretter uden fisk