Frikadeller i ovn med havregryn
Disse frikadeller med havregryn er både lækre og nemme at lave, da de bliver bagt i ovnen. Således undgår du også, at de suger en masse fedt til sig på panden, og de er derfor sundere end almindelige frikadeller.
Ingredienser
til 6 personer- 1000 g hakket svine- og kalvekød
- 2 tsk salt
- 2 løg
- evt. 2 fed hvidløg
- 4 æg
- 4 dl havregryn
- peber
Rør hakket kød og salt sammen i en skål, så farsen bliver "sej".
Riv eller hak løg og hvidløg meget fint. Bland det i farsen sammen med æg, havregryn. Krydr med peber.
Tænd ovnen på 200 grader.
Form farsen til frikadeller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, eller til de er gyldne.
Næringsindhold for frikadeller med havregryn
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 370 kcal | 2218 kcal |
Kulhydrat | 16 g | 95 g |
Protein | 43 g | 257 g |
Fedt | 15 g | 89 g |
*Tallene er vejledende. Antallet af kalorier afhænger bl.a. af hvilket kød der bruges (fedtprocent) og antal kulhydrater afhænger især af hvilke havregryn der bruges.