Fyldte æg med avocado
Dejlige fyldte æg med avocado, der sammen med mayonnaise, creme fraiche og citron gør æggeblommerne ekstra cremede og lækre. Æggene kan evt. pyntes med lidt frisk dild eller en tsk. lakserogn.
Ingredienser
til 24 stk- 12 æg
- 1 avocado
- 1 spsk mayonnaise
- 2 tsk dijonsennep
- 1⁄2 citron
- evt. lidt creme fraiche 18%
- salt
- peber
Kog æggene i 10 minutter, og lad dem derefter køle helt ned.
Halvér æggene, og tag blommerne ud. Læg æggehviderne til side – gerne på køl.
Kom æggeblommerne op i en minihakker. Halver avocadoen, og fjern skrællen og stenen. Kom ”avocadokødet” op i minihakkeren sammen med mayonnaise og sennep. Pres citronen, og tilsæt citronsaften.
Blend ingredienserne sammen, til massen er ensartet og cremet. Tilsæt evt. creme fraiche, hvis massen ikke er cremet nok. Smag derefter til med salt og peber.
Kom cremen op i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt den ud i de halve æggehvider.