Græsk kyllingefilet i fad med kartofler og grøntsager
Den her ret er ikke bare mega nem at bikse sammen, den smager også fuldstændig forrygende. Græsk marinerede kyllingefileter tilberedes i ovnen med dejlige kartofler og grøntsager og serveres med en suveræn tzatziki til. Lidt smuldret feta giver lige det sidste, lækre touch.
Ingredienser
til 2 personer- 500 g kartofler (se hvad du kan bruge overskydende kartofler til)
- 2 peberfrugter
- 2 rødløg
- evt. 100 g artiskok
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie (hvis du bruger artiskokker, og de er marinerede i olie, kan du bruge lidt af denne olie)
- 2 tsk tørret oregano
- 2 tsk citronsaft
- 1 tsk salt
- 2 kyllingefileter
- peber
Tzatziki
- 1⁄2 agurk
- 180 g græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg (lille)
Derudover
- 50 g feta
- evt. persille
- evt. oliven
Forvarm ovnen til 225 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Skyl peberfrugter, og skær dem i grove tern. Pil rødløg, og skær dem i både. Kom alle grøntsagerne op i et ildfast fad, og tilsæt evt. artiskok.
Pil hvidløg, og pres det i olivenolien. Tilsæt oregano, citronsaft og salt, og krydr med peber.
Hæld halvdelen af olien over grøntsagerne i fadet, og vend det godt rundt. Vend kyllingefileterne i den anden halvdel krydderolie, og læg dem ovenpå grøntsagerne i fadet.
Sæt fadet i ovnen, og steg det i ca. 30-35 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og grøntsagerne er møre.
Lav tzatzikien, imens kylling og grøntsager er i ovnen.
Skyl agurken, og riv den på den grove side af rivejernet. Pres så meget væde ud af agurken som muligt med hænderne. Rør agurken sammen med den græske yoghurt, og pres hvidløget i. Hold evt. lidt af hvidløget tilbage, så du kan smage til og på den måde sikre, at tzatzikien ikke bliver for stærk. Smag til med salt og peber.
Tag fadet med den græske kylling og grøntsager ud af ovnen, og drys med feta og evt. persille ovenpå. Servér retten med den lækre tzatziki og evt. lidt oliven til.
Se også:
Denne mega lækre opskrift på italiensk farsbrød i fad med kartofler og grøntsager.
Er der grøntsager tilovers?
Hvis der er rester af kartofler, rødløg og peberfrugt, kan du med fordel lave en af disse super lækre opskrifter:
Hakket oksekød i fad med kartofler og grøntsagerLækker æggekage i ovn med bacon og kartoflerHurtig gullaschsuppe der er proppet med smag
Tip til nem mad en anden dag
Du kan med fordel tilberede ekstra kylling og lave ekstra tzatziki og bruge resterne i disse super lækre wraps:
Græske wraps med kylling og tzatziki
Næringsindhold for græsk kylling med kartofler, grøntsager og tzatziki
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 858 kcal | 1716 kcal |
Kulhydrat | 67 g | 135 g |
Protein | 46 g | 93 g |
Fedt | 42 g | 84 g |
Næringsberegningen omfatter både de græske kyllingefileter med kartofler og grøntsager og tzatzikien.
Jeg brugte artiskokker i olie - hvis du bruger nogle uden olie er kalorieindholdet lavere. Jeg har ikke medregnet oliven i næringsberegningen.