Grøntsager med dip
Lav nemt en luftig og cremet dip med en let krydret smag. De grønne urter giver både en fin friskhed og pynter pænt. Grøntsagerne kan i øvrigt varieres efter smag - brug f.eks. også stænger af peberfrugt og asparges.
Ingredienser
til 4 personer- 6 gulerødder
- 6 stængler bladselleri
Dip
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 håndfuld frisk koriander
- 3 spsk paprika
- 1 tsk cayennepeber
- 2 spsk citronpeber
- 500 g creme fraiche
- salt
- peber
Skræl gulerødderne og fjern de yderste ”tråde” fra bladsellerien. Skær hver gulerod i fire dele på langs. Del evt. stykkerne over på midten, hvis du synes, de er for lange. Del bladsellerien i tre på langs og skær stykkerne over på midten.
Stil grøntsagerne i glas – enten hver for sig eller blandede.
Hak den friske basilikum og koriander. Bland paprika, cayennepeber og citronpeber i creme fraichen og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber. Pynt dippen med basilikum og koriander.
Server grøntsagerne med dippen.