Hjemmebagte pitabrød
Hjemmebagte pitabrød smager bare bedre end dem, man køber, og så er de ikke engang svære at lave. Kombinationen af grahamsmel og hvedemel gør dem dejlig mættende, men samtidig luftige og lækre. Fyld dem med det fyld, du allerbedst kan lide.
Ingredienser
til 8 stk- 25 g gær
- 2 1⁄2 dl vand (lunken)
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1⁄2 dl olie
- 1 æg
- 150 g grahamsmel
- ca. 350 g hvedemel
Opløs gæren i den lunkne vand. Tilsæt salt, sukker, olie og æg, og rør det godt sammen.
Kom det grove mel i først, og tilsæt så hvedemelet lidt ad gangen. Fortsæt indtil dejen er mættet, og ælt den så godt igennem. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Ælt dejen igen efter hævning, og del den derefter i det antal pitabrød, du ønsker. Form stykkerne til boller, og rul dem flade med en kagerulle, så de er ca. 1 cm tykke.
Bag dem i ca. 8-10 minutter i en forvarmet ovn ved 250 grader. De hæver selv op og bliver hule. Har du et bagestål eller bagesten, er det en fordel at bage pitabrødene herpå. Husk blot at forvarme stenen/stålet sammen med ovnen.
Servér f.eks. pitabrødene med salat og falafel, frikadeller eller tun, og den her dressing der er helt genial i pitabrød.
Tip: Hvis pitabrødene skal varmes dagen efter, er det en god idé at fugte dem med lidt vand inden de ristes på en brødrister eller i ovnen. Så undgår du, at de bliver tørre. De kan holde sig i 3-4 dage.
Se også:
Gode idéer til fyld til pitabrød