Hjemmelavede chili cheese tops med bacon
En helt fænomenal hjemmelavet version af de lækre chili cheese tops, her med bacon som en ekstra lille overraskelse. Den sprøde skal gemmer på den bedste kombination af smeltet ost og finthakkede jalapeños, og de forsvinder hurtigere, end man kan sige McDonalds.
Ingredienser
til 24 stk- 1 pk bacon i skiver
- 50 g jalapeños (syltede)
- 100 g revet mozzarella
- 250 g revet cheddarost
- 100 g hvedemel
- 150 g rasp
- salt
- peber
- 3 æg
- 1 l rapsolie eller anden smagsneutral olie
Steg baconen helt sprød. Du kan enten gøre det på en pande eller i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter.
Hæld vandet fra de syltede jalapeños, og hak dem fint. Skær den sprøde bacon ud i små stykker.
Bland jalapeños, bacon, mozzarella og cheddarost sammen i en skål.
Tag hvad der svarer til ca. en stor teske af osteblandingen, og tryk det godt sammen til en fast kugle. Fortsæt, til der ikke er mere af blandingen tilbage. Sæt evt. kuglerne på frys en times tid, så de bliver helt faste.
Kom rasp op i en skål, og hvedemel op i en anden. Krydr hvedemelet med salt og peber. Slå æggene ud i en tredje skål, og pisk dem sammen.
Så er det tid til at panere ostekuglerne. Vend dem først i hvedemelet og så i æg. Vend dem dernæst godt rundt i raspen, efterfulgt af en tur mere i æggene og slut af med at vende dem i raspen igen.
Varm olien op i en gryde, til den er ca. 180 grader. Bliver olien varmere end dette, vil osten flyde ud af paneringen. Frituresteg chili cheese topsene i den varme olie i ca. fem minutter. Vend dem evt. en enkelt gang undervejs.
Lad ostekuglerne dryppe af på fedtsugende køkkenrulle, og servér dem med det samme.
Se også:
Disse mega lækre baconbomber