Hjemmelavet pasta - nem opskrift på frisk pasta
Virkelig nem opskrift på frisk hjemmelavet pasta, der tilmed er sjovt at lave. Jeg brugte en pastamaskine til at rulle pastaen ud med, men man kan også sagtens bruge en kagerulle eller forme pastaen på anden vis.
Ingredienser
til 2 personer- 150 g hvedemel typo 00
- 50 g semuljemel (også kendt som semolina eller groft durummel)
- 2 æg (størrelse M/L)
- ekstra mel til udrulning af pastaen
Kom alle ingredienserne i en minihakker (eller foodprocessor), og kør, til dejen begynder at samle sig. Du kan også samle dejen med hænderne. Ælt herefter dejen med hænderne i 3-4 minutter.
Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Brug ekstra mel til udrulningen af pastaen. Det kan enten gøres på pastamaskine eller med en kagerulle. Pastaen kan skæres ud i mange forskellige former og størrelser. Du kan f.eks. lave tagliatelle, parpadelle, farfalle, fettuccine, ravioli eller tortellini.
Den friske pasta skal kun koges i ca. 2 minutter i saltet vand.
Lad evt. pastaen tørre på et stativ. Hvis den bliver tørret, skal den koges i længere tid for at blive al dente.