Hurtig aftensmad
Den her ret er perfekt, når du skal lave hurtig aftensmad med masser af smag. Den er dejligt cremet og indeholder godt med grøntsager.
Gå til:
Jeg anbefaler også de her opskrifter på hurtig aftensmad
Inden vi går videre ned til selve opskriften, vil jeg også anbefale de her 4 lækre retter, der er perfekte, når maden skal hurtigt på bordet:
Hurtig one pot pasta med skinke (klar på 20 min.)Nem kylling i karry i fad (klar på 25 min.)Wraps med laks (klar på 5 min.)Tiktok pasta (i ovnen på 5 min.)
Og lad os så komme i gang med at lave aftensmad 😀
Brug de grøntsager du har
Retten kan nemt tilpasses, så du kan bruge lige de grøntsager, du har liggende (så er det også rigtig billig hverdagsmad). Du kan f.eks. sagtens komme spidskål, blomkål eller broccoli i retten. Beregn samlet ca. 200-225 g grøntsager per person.
Ingredienser
til 4 personer- 600 g kyllingefilet (du kan også sagtens bruge andet kød, f.eks. hakket oksekød eller koteletter)
- 2 spsk olie
- 1 løg (stort)
- 2 fed hvidløg
- 150 g gulerødder
- 3 peberfrugter
- 1 squash
- (eller andre grøntsager du har liggende)
- 3 dl fløde
- salt
- peber
- evt. lidt persille eller anden krydderurt til drys (kan sagtens undlades)
Forslag til tilbehør
- evt. pasta eller kartofler eller ris (eller blomkålsris hvis det skal være low carb)
Sådan gør du
- Start med at skære kyllingen ud i mundrette stykker.
- Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, og steg dem i halvdelen af olien ved middelhøj varme, til de er gennemstegte. Forbered grøntsagerne, imens kyllingen steger.
- Pil løg og hvidløg. Hak løget fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
- Skyl peberfrugt og squash, og skær også disse i tern.
- Tag kyllingen op af panden/gryden, og svits herefter grøntsagerne i den resterende mængde olie i 5 minutter ved høj varme. Pres hvidløget over.
- Tilsæt fløde, og krydr med salt og peber. Kom kyllingen tilbage i retten, og lad den simre i 5 minutter, til grøntsagerne er møre, og fløden er kogt lidt ind. Drys evt. lidt finthakkede krydderurter over.
- Servér evt. aftensmaden med ris, kartofler eller pasta til (frisk pasta er hurtigst). Du kan dog også sagtens spise retten, som den er.
Jævn sovsen hvis du vil have den lidt tykkere
Synes du, sovsen er for tynd, kan du fint jævne den med lidt Maizena rørt op i vand. Rør jævningen i retten, og kog det igennem i et par minutter, til sovsen er tyknet.
Aftensmaden kan også laves vegetarisk
Du kan sagtens lave retten uden kød, hvis du gerne vil lave den vegetarisk. Det bliver den faktisk kun endnu hurtigere af.
Skal den være vegansk, kan du erstatte piskefløden med sojafløde eller lignende alternativ.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for hurtig aftensmad med kylling
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 564 kcal | 2256 kcal |
Kulhydrat | 15 g | 58 g |
Protein | 34 g | 138 g |
Fedt | 40 g | 160 g |
Næringsberegningen omfatter ikke tilbehøret (ris, pasta eller kartofler).