Italiensk grøntsagsfad
Lad dine smagsløg rejse sydpå til det smukke Italien, og lad dem blive forført af dette ostegratinerede grøntsagsfad, der hylder farverne i det italienske flag.
Ingredienser
til 2 personer- 1 squash
- 4 tomater
- 2 bagekartofler (gerne lidt aflange, så de har nogenlunde samme tykkelse som de andre grøntsager)
- 1 løg
- evt. lidt olie til at smøre fadet
- tørret timian
- salt
- peber
- 100 g revet mozzarella
Sådan laver du det italienske grøntsagsfad
- Skyl squash og tomater, og skær dem i ensartede skiver.
- Skræl kartoflerne, og skær dem ligeledes i skiver.
- Pil løget, og skær det i skiver. Hvis nogle af skiverne er meget større end de andre grøntsager, kan det evt. skæres i halve.
- Smør et ildfast fad med lidt olie. Læg skiftevis squash-, tomat-, kartoffel- og løgskiver i fadet (taglagt som vist på billedet). Drys timian, salt og peber over.
- Bag grøntsagsfadet ved 200 grader i ovnen i 45 minutter. Tag fadet ud, drys revet mozzarella over, og bag retten i yderligere 10-15 minutter, eller til osten er smeltet og gylden.
Serveringsforslag:
Grøntsagsfadet er lækkert tilbehør til rigtig mange retter, men det passer ekstra godt til italiensk mad, f.eks. italienske oksekødsfrikadeller eller italiensk mørbradgryde.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 573 kcal | 1146 kcal |
Kulhydrat | 86 g | 171 g |
Protein | 25 g | 51 g |
Fedt | 14 g | 29 g |