Italienske kødboller med tomatsauce i ovn
En skøn ovnret, der ikke bare smager suverænt, men også er mega nem at bikse sammen. De lækre italienske kødboller steges i ovnen i en dejlig tomatsauce med fløde og parmesan, så den er både cremet og super velsmagende. En garanteret succes hos både voksne og børn.
Ingredienser
til 3 personer- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1⁄2 bdt frisk basilikum
- 1⁄2 bdt persille
- 500 g hakket svine- og kalvekød
- 1 æg
- 15 g revet parmesanost
- 1 spsk tomatpuré
- 1 tsk salt
- peber
Tomatsauce
- 600 g tomatsauce (sælges ofte som pastasauce)
- 10 g revet parmesanost
- 1 dl fløde
- 1 spsk tomatpuré
- 1⁄2 bdt frisk basilikum
- 1⁄2 bdt persille
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Hak også basilikum og persille fint. Kom rødløg, hvidløg og krydderurter op i en skål sammen med hakket svine- og kalvekød.
Tilsæt æg, revet parmesan, tomatpuré, salt og peber, og ælt det grundigt sammen til en fars. Lad farsen hvile kort, imens tomatsaucen røres sammen.
Kom tomatsaucen op i et fad, og tilsæt revet parmesan, fløde og tomatpuré. Hak basilikum og persille, og kom det i fadet. Rør det godt sammen.
Form farsen til kødboller, og læg dem oveni saucen. Sæt fadet i ovnen, og steg kødbollerne i 25-30 minutter, til de er gennemstegte.
Se også:
Denne rigtig lækre opskrift på oksefrikadeller i fad med grøntsager og tomatsovs.
Godt tilbehør til kødbollerne
Det er rigtig lækkert med pasta eller ris til retten, men skal det være low carb, passer dette dejlige tilbehør godt til:
Blomkåls-broccolirisLækker blomkålsmosSnittet spidskål i ovn
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 520 kcal | 1559 kcal |
Kulhydrat | 19 g | 57 g |
Protein | 45 g | 134 g |
Fedt | 29 g | 86 g |
Næringsberegningen omfatter udelukkende selve opskriften på kødboller med tomatsauce - ikke tilbehøret.