Snittet spidskål i ovn
Det her er super simpelt tilbehør, der smager af mere. Fintsnittet spidskål, der steges i ovnen med en blanding af hvidløg, citronsaft og olivenolie passer til langt de fleste retter, og det er perfekt, hvis man mangler noget low carb tilbehør til f.eks. en gryderet eller en ovnret.
Ingredienser
til 2 personer- 1⁄2 spidskål
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- saft af 1⁄4 citron
- salt
- peber
- evt. 20 g smør (kan godt undlades, men det er super lækkert med lidt smørsmag i kålen)
Sådan laver du snittet spidskål i ovnen
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyl spidskålen, og snit det fint. Husk at skære den hårde stok fra. Kom det op i et ildfast fad.
Pil hvidløget, og pres det udover spidskålen.
Tilsæt olivenolie og citronsaft, og krydr med salt og peber. Bland det godt sammen.
Fordel evt. smør ovenpå kålen, og sæt fadet i ovnen. Steg det i 15 minutter, til kålen er faldet lidt sammen og er blevet mør.
Se også:
Skal det være ekstra lækkert, kan jeg anbefale denne knaldgode opskrift på stegt spidskål med bacon.
Hvad kan man servere til?
Stegt spidskål er en super god low carb erstatning for pasta eller ris og er derfor godt at servere til f.eks. gryderetter eller ovnretter. Jeg bruger det som oftest til en af disse lækre retter:
Italienske kødboller med tomatsauce i fadGryderet med kylling, porrer og baconLow carb boller i karry i ovn
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 180 kcal | 359 kcal |
Kulhydrat | 6 g | 12 g |
Protein | 3 g | 6 g |
Fedt | 16 g | 31 g |
- Publiceret d.
- 23.04.20.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kål ›
- Spidskål ›
- Stegt spidskål