Kålwraps med svinekød
Disse smukke kålwraps med svinekød er fyldt med alt det gode fra mexicanske pandekager. Her har jeg valgt at bruge rød spidskål, men man kan også sagtens bruge almindelig grøn spidskål. Kålwrapsene er både gode til frokost og aftensmad eller i madpakken.
Ingredienser
til 2 personerGuacamole
- 1 avocado
- 1 tsk citronsaft
- 50 g creme fraiche
- 1 fed hvidløg
- salt
- peber
Derudover
- 300 g svinekød i tern
- 1 ps fajitakrydderi
- 2 spsk olie
- 1⁄2 dl vand
- 6 blade spidskål (jeg brugte rød spidskål)
- 1⁄4 agurk
- 1 tomat
- 4 spsk majs
- evt. friske krydderurter (som f.eks. koriander eller persille)
Guacamole:
Fjern sten og skræl fra avocadoen, og kom den op i en skål sammen med citronsaft og creme fraiche. Pres hvidløget i, og mos det hele sammen med en gaffel.
Smag til med salt og peber, og lad guacamolen trække, mens du forbereder resten af ingredienserne til kålwrapsene.
Kålwrapsene:
Krydr svinekødet med fajitakrydderi, og steg det i olien. Hæld vandet ved, og lad det simre, til vandet er fordampet.
Frigør forsigtigt spidskålsbladene. Det er nemmest, hvis man skærer bunden af. Skær agurk og tomat i tern.
Smør guacamolen ud i spidskålsbladene. Kom svinekødet på, og top med agurk, tomat, majs og evt. friske krydderurter.
Så er dine kålwraps klar til servering. De er også lækre i madpakken!