Kartofler til oksemørbrad
De med garanti lækreste kartofler, du kan servere til din oksemørbrad. Tynde skiver kartoffel lægges lagvist med smeltet smør og timian, bages i ovnen og steges efterfølgende på alle sider, så de bliver super sprøde - i den grad tilbehør i luksusklassen.
Jeg kan også anbefale de her kartofler til oksemørbrad
Længere nede får du opskriften på de kartofler, jeg plejer at lave til oksemørbrad, men jeg vil også lige tippe dig om de her kartoffelopskrifter, der også passer rigtig godt til oksemørbrad:
Kartofler til nytår og festKartofler i muffinsformeDe ultimative ovnkartofler (ekstra sprøde)
Og lad os så komme i gang med kartoflerne 😀
Ingredienser
til 6 personer- 1 1⁄2 kg kartofler (gerne bagekartofler)
- 75 g smør
- salt
- peber
- 8 kviste timian
- 1⁄2 oksebouillonterning
- 1⁄2 dl kogende vand
Til stegning
- 3 spsk olie
Sådan laver du kartoflerne
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver.
- Smelt smørret.
- Læg et lag kartoffelskiver i bunden af et ildfast fad. Pensl med smeltet smør, og drys med salt, peber og timianblade. Fortsæt med at lægge kartoflerne lag på lag med smeltet smør, salt, peber og timian, til der ikke er flere kartofler tilbage.
- Opløs oksebouillonen i det kogende vand, og hæld det over kartoflerne i fadet.
- Dæk fadet med stanniol, sæt det i ovnen, og bag det ved 180 grader varmluft i 1 time og 10 minutter, til kartoflerne og møre.
- Lad kartoflerne køle lidt af, og dæk fadet med bagepapir eller stanniol. Læg et skærebræt eller lignende over kartoflerne, og placér noget tungt ovenpå, så kartoflerne er under pres. Sæt dem på køl i min. 8 timer.
- Skær kartoflerne ud i passende stykker, og steg dem kort ved høj varme i olien på alle sider, til de er gyldne og sprøde.
- Servér straks kartoflerne til en lækker oksemørbrad og evt. denne friske salat, der passer rigtig godt til.
Hvor mange kartofler per person?
Opskriften er angivet til 6 personer, hvilket giver ca. 2 kartoffelstakke (pommes anna) per person. Vil du gerne have en ekstra kartoffelstak per person, kan du gange opskriften op med 1,5.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 347 kcal | 2083 kcal |
Kulhydrat | 40 g | 239 g |
Protein | 5 g | 29 g |
Fedt | 18 g | 107 g |
Andet gourmet tilbehør til oksemørbrad
Se flere idéer til det perfekte tilbehør til oksemørbrad herunder:
Sovs til oksemørbradLækkert svampe tilbehørItaliensk tilbehør til oksemørbrad
- Publiceret d.
- 06.10.21.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Kødretter ›
- Mørbrad ›
- Oksemørbrad ›
- Tilbehør til oksemørbrad