Keto vafler
Vildt lækre keto vafler med mandelmel, hytteost og smør samt et dejligt strejf af vanilje. En rigtig god low carb dessert, morgenmad eller snack, der virkelig forkæler den søde tand.
Ingredienser
til 8 stk- 50 g smør + lidt ekstra til at smøre vaffeljernet med
- korn af 1 vaniljestang
- 3 æg
- 150 g hytteost
- 75 g mandelmel
- 4 spsk Sukrin Gold (Hvor kan jeg købe det?)
- 1⁄2 tsk bagepulver
- evt. 1⁄2 spsk Pofiber (Hvorfor bruge Pofiber i vaflerne?)
Sådan gør du
Smelt smørret, og lad det køle lidt af.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom dem op i en blender sammen med æg, hytteost, mandelmel, Sukrin Gold, bagepulver og evt. Pofiber.
Tilsæt det afkølede smør, og blend det hele godt sammen.
Smør vaffeljernet med lidt smør, og bag vaflerne til de er gyldne.
Tip: Du kan også sagtens bruge dejen til at lave belgiske vafler.
Se også: Mega gode keto pandekager
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på dine spørgsmål om opskriften herunder.
Hvor kan jeg købe Sukrin Gold?
Det kan købes i nogle få supermarkeder, men du kan også købe Sukrin Gold billigt her [annonce]
Kan jeg bruge andet sødemiddel?
Det kan man godt, men det er ikke sikkert, det er den samme mængde, man skal bruge. Jeg foretrækker at bruge Sukrin Gold i mange keto kager og desserter, da det har en dejlig dyb smag a la brun farin, og det smager ikke så kunstigt som andet sødemiddel kan have en tendens til.
Hvorfor bruge Pofiber i vaflerne?
Pofiber er med til at give vaflerne en bedre konsistens, som minder om det, man kender fra almindelige vafler. Du kan fint lave opskriften uden, men resultatet bliver bedre med Pofiber.
Køb Pofiber billigt her [annonce]
Kan vaflerne gemmes til dagen efter eller fryses?
Vaflerne er klart bedst umiddelbart efter bagning. De kan dog godt fryses ned, så skal de blot genvarmes i ovnen eller på en brødrister.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for keto vafler
pr. vaffel | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 156 kcal | 1247 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 12 g |
Protein | 7 g | 58 g |
Fedt | 13 g | 106 g |